Foto GaleriYaşamİşte dünyanın en zengin 20 ismi

İşte dünyanın en zengin 20 ismi

20 / 20 İşte dünyanın en zengin 20 ismi
10 Kasım 2016 - 16:46

BILL GATES

81 MİLYAR DOLAR

SERVETİNİ KENDİ YAPMA NOTU: 8

KAYNAK: MICROSOFT

YAŞ: 60

İKAMET: WASHINGTON

Dünyanın en büyük özel hayır vakfının tepesindeki Gates, gelişmekte olan dünyada çocuk felcini ortadan kaldırma, sıtmayla mücadele ve çocukluk çağı aşılarını yaygınlaştırma çabalarıyla uğraşıyor. Bili & Melinda Gates Vakfı aynı zamanda ABD'de 12'nci sınıfa kadar eğitime odaklanıyor ancak vakıf, bu yıl içinde yaptığı açıklamayla sistemde değişiklikler yapabilmenin "gerçek bir mücadele" olduğunu kabul etti. Haziran ayında Gates'in ekibi, Manhattan'da bir gökdelende bir tavuk kümesi kurdu, birkaç tavuğun dünyanın en yoksul insanları için ne kadar önemli olabileceğini göstermek amacıyla. Gates de konuyla ilgili olarak "Tavuk yetiştirebilmek kadar yüksek getiri yüzdesine sahip başka bir yatırım yok" açıklamasını yaptı. Son 23 yıldır aralıksız ABD'nin en zengin insanı olan Gates, 2014'te Microsoft'un başkanlığından ayrıldı ama 1975'te kurucuları arasında yer aldığı şirketin hala teknoloji danışmanı ve yönetim kurulu üyesi.

Gates elindeki Microsoft hisselerini düzenli olarak satıyor ve şu anda şirketin yüzde 2,5'inin sahibi; bu da servetinin yüzde 13'ünü oluşturuyor. Ayrıca Kanada Ulusal Demiryolu'nda, traktör üreticisi Deere & Co.'da ve otomobil satıcısı Autonation'da yatırımları bulunuyor.

Ocak ayında Gates, Washington'da kurulu yeni bir şirket olan Kymeta'daki yatırımını artırdı. Kymeta, hareket eden bütün nesneler arasında uydu iletişimine imkan tanımayı amaçlayan minik antenler üretiyor.


YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster