BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporTrabzonspor'dan flaş şike kararı açıklaması----

Trabzonspor'dan flaş şike kararı açıklaması

Trabzonspor'dan flaş şike kararı açıklaması
10 Ekim 2015 - 17:38 www.finansgundem.com

Trabzonspor: "Mahkemelerinizde aklanabilirsiniz, vicdanlarda asla…"

Trabzonspor Kulübü: "Trabzonspor olarak bu hukuka aykırı ve şikecileri sadece kağıt üzerinde aklayan kararı temyiz edeceğiz"

Bordo-mavili kulübün internet sitesinde yayımlanan açıklamada, "Kamuoyunda şike davası adıyla anılan davaya bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti verdiği kararla, 'Berlin'de hakimler var' sözünün benzerini 'İstanbul'da hakimler var' dedirtecek cesareti gösterememiş, Trabzon başta olmak üzere Türkiye'deki adalete karşı olan güven erozyonuna katkıda bulunmuştur" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Trabzonspor olarak bu hukuka aykırı ve şikecileri sadece kağıt üzerinde aklayan kararı temyiz edeceğiz. Haklı mücadelemiz ya 'Ankara'da da hakimler var', 'Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir' dedirtecek ya da 'kanunları olan bir devlettir' dedirtecektir. Türk hukukunda sporda ahlaksızlığa ve şikeye karşı mücadelede sembol davalardan biri olan bu davada mahkemenin verdiği karar, hukuk tarihinde kara bir leke olarak anılacaktır. Bilindiği üzere hükme kadar hakim dosyayı takip eder, hükümle birlikte dosya hakimi takip etmeye başlar. Bu dosya da imza sahiplerini takip edecektir. Takip etmesi için kulübümüz tüm gücünü ve yasal haklarını kullanacaktır."

Camianın, şike sürecini kendini sorgulama fırsatı olarak değerlendirmesi gerektiğine de işaret edilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"PERŞEMBENİN GELİŞİ, O İMZALARLA BELLİ OLMUŞTUR"

"Şike sürecinde hangi aşamada kimin nasıl mücadele ettiği ve etmediği üzerinde düşünülmelidir. Geleceğe yönelik dersler çıkarılmalıdır. Ellerini ovuşturarak bu sonucu bekleyen 'içimizdeki İrlandalılar' hemen sahnede beklenen rollerini almıştır. Trabzonlu olarak bu haksızlıkla mücadeleyi birlik ve beraberlik içinde yürüteceklerine, çatlak sesleri ile bu bütünlüğü bölmeye çalışmaktadırlar. Şike soruşturması açığa çıkınca, daha yayınlanalı 6 ay olmamış Sporda Şiddet Yasası'ndaki ceza maddelerini 1/3 oranında değiştiren kanun taslağını parlamentoya gönderenlerin, olayın geldiği bu aşamada konuşmaya yüzleri olmasa gerekir. Ancak unutulmamalı ki bugünlere onların Sporda Şiddet Yasası'nın değiştirilmesi için verdikleri imzalarla gelinmiştir. Perşembenin gelişi, o imzanın atılmasıyla belli olmuştur."

"AZMİMİZİ DAHA FAZLA KAMÇILAYACAKTIR"

Açıklama, Trabzonspor'un hukuksal olarak UEFA ve FIFA nezdinde girişimlerinin olduğu belirtilerek, şöyle devam etti:

"2010-2011 futbol sezonunda şike yapıldığı, şike nedeni ile Trabzonspor'un şampiyonluk kupasının elinden alındığı davada yargılanan sanıklar ve bir kısım fanatik taraftar dışında kamuoyu tarafından kabul edilmiş bir gerçektir. Bu gerçek uluslararası spor yargı kurumları tarafından da kabul görmüş ve şike yapan takımlar cezalandırılmıştır. Ancak gönüllerde tescili perçinlenen şampiyonluğumuzun resmi tescili için mücadelemiz UEFA ve FIFA nezdinde devam etmektedir. Alınan bu hukuka aykırı ve henüz kesinleşmemiş kararın devam eden mücadelemizde hiç bir etkisi olmayacak, aksine yapılan haksızlık mücadele azmimizi daha fazla kamçılayacaktır.
Mahkemelerinizde aklanabilirsiniz, vicdanlarda asla… "
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)