BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYunanlar kredi kartına yöneldi----

Yunanlar kredi kartına yöneldi

Yunanlar kredi kartına yöneldi
04 Ağustos 2015 - 15:02 www.finansgundem.com

Yunan halkı kara borsa yerine banka kartlarını tercih ediyor

Yunanistan'ın bankacılık krizi en azındanbir olumlu sonuca yol açtı.

Nakit paranın egemen olduğu ve kayıt altında olmayan işlemlerin ekonominin dörtte birini teşkil ettiği ülkede, bankaların kapalı kaldığı ve sermaye kontrollerinin devreye girdiği üç haftalık süreçte 1 milyona yakın banka kartı basıldı. Bazı yetkililerin kara borsayı tetikleyeceğini belirttiği acil yöntemler, tam ters bir etki yapmışa benziyor.

Alpha Bank Hane Kredisi'nden Sorumlu Genel Müdürü Leonidas Kasoumis, Temmuz2da yaklaşık 220 bin kart basarak, geçtiğimiz yılın tümünü geride bıraktıklarını söyledi. Kasoumis bu durumun temel nedenlerinden biri olarak da emeklilerin ATM'lerde ve farklı yerlerde nakit para çekme ihtiyacını gösterdi. Genel müdüre göre süpermarket ve akaryakıt ücretleri sermaye kontrolleri sırasında iki katına çıkarken, taşrada üç katına çıktı.

Kasoumis durumu şöyle özetledi: "Sermaye kontrolleri ciddi anlamda tetikleyici oldu. Bu durum esnaflar için iyi çünkü nakit sıkıntısı var. Bankalar için de olumlu. Bunun nedeni de faaliyet harcamalarının azalması."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)