BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasaların yönünü dolar çizecek----

Piyasaların yönünü dolar çizecek

Piyasaların yönünü dolar çizecek
29 Mart 2015 - 08:15 www.finansgundem.com

Yoğun veri trafiğine bağlı olarak gerilen piyasalar Moody's ve Yemen'den gelen haberlerle sarsıldı

FED sonrası moral kazanan piyasalar Türk bankalarıyla ilgili “Negatif” görünümlü Moody’s raporu ve Yemen’deki gelişmelerin etkisiyle tekrar olumsuz seyre döndü.

Hürriyet'in haberine göre, borsa düşerken döviz kurlarıyla altın ve petrol fiyatlarında yükseliş var. Piyasalar yön konusunda doları izliyor. Önümüzdeki hafta dış kaynaklı gelişmelerle birlikte açıklanacak olan 2014 yılı ekonomik büyüme (GSYH) ve mart enflasyon verileri yakından izlenecek. Tepki hareketleri görülse de zorlaşan gündem ve beklentisizlik piyasalar üzerindeki baskının devam etmesine neden olabilir. Borsa ve döviz kurlarında dalgalı seyir sürebilir. 

Borsada tepki çıkışı zayıf kaldı ve satışla karşılaştı. Düşüş trendi sürüyor. İlk destek 80.000 seviyesinde. Bu seviyenin üzerinde tepki alımları görülebilir. Sonraki destekler 78.500 ve 76.600 seviyelerinde. Dirençler ise 82.200 ve 83.800 seviyelerinde bulunuyor. Çıkışın devamı için 83.800 seviyesinin geçilmesi önemli olacak. Endekste geri çekilmelerde tepki alımları görülebilir. Ancak tepki alımlarının direnç noktalarında satışla karşılaşma olasılığı yüksek.   

Düşük faiz kârları arttırıyor

Son günlerin hararetli tartışması faiz. Görünen şu, faiz düşüşü şirket faaliyetlerine ve kârlılıklarına olumlu etki ediyor. 2009-2014 döneminde Faiz oranları ve borsada işlem gören şirketlerin kârlarındaki değişime baktık. Faiz düşüşü ile birlikte borsada işlem gören şirketlerin toplam kârlarında artış var. 

Doların değer kaybı ve Yemen altını hareketlendirdi

Fİyatı düşse de yükselse de yatırımcıların vazgeçilmezi altın. ABD merkez bankası’nın (FED) son toplantısının ardından yapılan açıklamalara bağlı olarak geçen hafta vurgu yaptığımız üzere, dolar değer kaybedince altın fiyatı yukarı hareketlenme görüldü. Altın fiyatlarında, dolar değer kaybedince yukarı, dolar değer kazanınca ise aşağı hareket söz konusu. Buna karşılık altının iç piyasalarda Gram/TL ile Dolar/TL arasında ise paralel bir hareket söz konusu. Altın arz talep dengesine ait değişimler, global enflasyon ve likidite durumu, jeopolitik gelişmeler, faiz oranları Altın fiyatları üzerinde etkili olan diğer değişkenler. Enflasyonda önümüzdeki dönem için artış beklenmiyor. Faizler de düşük kalmaya devam edecek gibi. Faiz, enflasyon ve likidite ile ilgili fiyatlama yapılmıştı. Ukrayna ve Ortadoğu sakinleşti derken jeopolitik riskler açısından Yemen karıştı. Ancak Yemen olayının yaygınlaşıp büyüyecek ve Altını tekrar güvenli liman haline getirecek boyutta bir gelişme olup olmayacağı konusu izlenmesi gereken bir durum. Bu açıdan bakınca Yemen olayının dışında orta ve uzun dönem için altın açısından yükselişe neden olacak ekonomik gerekçe bu aşamada pek görülmüyor. ABD Dolarına bağlı hareketlilik sürebilir, görünümü hakim.      
Dolarda kâr satışlarının ardından tepki geldi

Kâr satışları ve teknik düzeltme sonrası gelen tepki alımlarıyla çıkış trendi devam ediyor. Dirençler 2.625 ve 2.648 seviyelerinde. Direnç seviyelerinde tekrar kâr satışları gelebilir. 2.648 seviyesinin geçilmesi durumunda sonraki direnç 2.70 seviyesinde. Geri çekilmelerde ise destekler 2.585 ve 2.55-2.54 seviyelerinde bulunuyor. Kısa dönem için 2.54-2.648 bandı önemini koruyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)