BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrolde oynaklık arttı!----

Petrolde oynaklık arttı!

Petrolde oynaklık arttı!
10 Şubat 2016 - 11:15 www.finansgundem.com

Dün yüzde 8'i bulan kayıplar veren petrol fiyatları bu sabah bir miktar toparlanma yaşadı

ABD Enerji Bilgi İdaresi'nin bu yıl için ABD tipi ham petrol ve Brent petrol tahminlerini düşürmesi ve Goldman Sachs’ın raporunda fiyatların 20 doların altına inebileceği vurgusu ham petrol fiyatları sert kayıplar yaşadı. 

Buna ek olarak İran'ın Suudi Arabistan ile petrol piyasasındaki durumu konuşmaya hazır olduğunu söylemesi petrolde kayıpların derinleşmesini sağladı. 

Diğer yandan gün içerisinde Kuveyt’in 3. çeyrekte petrol üretimini arttırabileceği ve petrol talebindeki artışın azalacağı yönündeki haberler dikkat çekti.

Bir de Uluslararası Enerji Ajansı’nın petrolde küresel çapta arz fazlasının yılın ilk yarısında, ilk hesaplanan rakama göre daha fazla olacağı ve bu durumda fiyatların daha fazla düşme ihtimali olduğunu açıklaması dün bir ara yüzde 8'lik düşüş yaşattı. Bu sert düşüşten sonra petrol, bu sabah bir miktar toparlanma gösterdi. 

Brent ham petrolün varil fiyatı ilk işlemlerde 70 sent yükselerek 31.02 dolar olurken, ABD ham petrolünün varil fiyatı da 59 sent değer kazanarak 28.53 dolar oldu. 

Spekülasyon Uyarısı

Uluslararası Enerji Ajansı bugün yayınladığı raporunda, OPEC ve OPEC üyesi olmayan üretici ülkelerin üretimin kısılması konusunda bir anlaşmaya varacakları yönünde sürekli olarak gündemde tutulan haberlerin, sadece bir spekülasyon olarak kalması olasılığının yüksek olduğunu, koordineli bir üretim kısıntısı olasılığını çok düşük gördüklerini açıkladı. 

Tahran'dan Müzakere Açıklaması

Diğer taraftan İran Petrol Bakanı Bijan Zangeneh, Tahran'ın küresel petrol piyasasının cari durumunu Suudi Arabistan ile müzakere etmeye hazır olduğunu, OPEC üyeleriyle her türlü diyaloğu ve işbirliğini desteklediklerini söyledi. 

ABD'den Haftalık Ham Petrol Envanter Kayıtları İzlenecek

Dün Amerikan Petrol Enstitüsünün açıkladığı “Haftalık Ham Petrol Stokları” verisi ise beklentilerin altında 2,4 milyon varil artış gösterdi. Bugün ise TSİ 17:00’da Enerji Bilgi Yönetimi İdaresinin yayınlayacağı “Haftalık Ham Petrol Envanter Kayıtları” takip edilecek. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)