Ana SayfaPara PiyasaKur savaşının Türkiye'ye etkileri---

Kur savaşının Türkiye'ye etkileri

1 / 6
Kur savaşının Türkiye'ye etkileri
01 Eylül 2015 - 08:23 www.finansgundem.com

Türkiye siyasi belirsizlikle uğraşırken bunun üstüne bir de küresel dalgalanma geldi. Piyasalar geçen hafta Çin'deki gelişmelerle sarsıldı. Dünyada 4kur savaşı' söylemleri artıyor. Bu ortamda Türkiye'de Merkez Bankası'nın FED ile birlikte faiz silahını kullanabileceği beklentisi fiyatlanıyor. Bu ortamda faizde yüzde 10'un altı beklenmezken, dolar/TL'de 2,85 seviyelerinden alım öneriliyor.

Son dönemde Çin'den gelen verilerin önemi, Şanghay borsasındaki hızlı çı­kış sonrası yaşanan paraşütsüz düşüş­le gündeme daha sıklıkla taşınmaya başladı. Uzun süredir Çin'den gelen büyüme verilerinin manipüle edildiği kuşkusu ve ekonomik koşulların o kadar da iyi olmadığı korkusu, Çin'deki beklenmeyen devalüasyon­la iyice alevlendi.

Bu endişe bitmeden arkasından gelen faiz indirimi de yatırımcıların Çin ekonomisinde korkulanlar gerçek olacak diye düşünmelerine ve deva­lüasyon ile faiz indiriminin devamı gelebilir şeklinde yorumların artması­na neden oldu. Çin kaynaklı endişe­ler, büyük borsalarda da satışları be­raberinde getirdi. Buna bir de global ölçekte büyümeler konusunda endi­şeler ve FED'in eylül ayında faiz artıracağı beklentisi eklendi. Yeni gelinen noktada, dünyada büyüme endişeleri ve kur savaşları söylemleri arttı. Ekonomist dergisi bu süreçte dünyadaki gelişmeleri ve bunun Türkiye piyasalarına etkisini araştırdı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bizi teğet geçer01 Eylül 2015 10:51

    Zeybekci ye göre isterse 10 lira bize dokunmaz ben ekonomiden anlamam dolar çıkınca korkuyorum geçmişte yaşadık ekonomi Bakanının umrunda değil

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster