Ana SayfaPara Piyasaİşte en çok önerilen iki banka hissesi---

İşte en çok önerilen iki banka hissesi

1 / 6
İşte en çok önerilen iki banka hissesi
06 Temmuz 2015 - 11:31 www.borsagundem.com

Yılın ilk yarısında sanayi hisselerine kıyasla bekleneni veremeyen bankacılıkta, kârlılığın baskı altında olmasının etkileri hissedildi. İkinci yarıyılda politik gelişmeler, Merkez Bankası kararları ve FED faiz kararları bankaları etkileyecek. Bunlar bankalar için 'alım' önerisi verilmesini zorlaştırıyor. Buna rağmen beş kurumun en çok önerdiği bankaların ise Halkbank ve İş C olduğu görülüyor.

2015 yılına para politikasında gevşeme beklentileriyle başlanmıştı ama TL'deki oynaklık ve bunun enflasyon üzerin­deki olumsuz etkileri nedeniyle Merkez Bankası sıkı para politikasını sürdürmek durumunda kaldı. Bu bağ­lamda bankaların fonlama maliyetle­rinde beklenen ucuzlama gerçekleşmedi. Bunun yanında birinci çeyrekte bankacılık sektöründe ücret ve komis­yonlardaki iadeler beklentilerin üzerin­de seyretti. Bunların toplamında güçlü bir ilk çeyrek geçiremeyen bankalar, ikinci çeyrekte de çok farklı bir tablo yaşamadı.

Uzmanlar yılın ikinci yansında da çok farklı bir senaryo beklemediklerini dile getiriyor. Bu dönemde yurtiçi poli­tik gelişmelerin ve FED'den gelecek haberlerin bankacılık sektörü üzerinde belirleyici olacağı belirtiliyor.

Bu ortamda banka hisseleri ile ilgi­li beklentileri analiz ettik. Yaptığımız çalışmaya göre en çok önerilen iki banka hissesi Halkbank ve İş Bankası C. Yine Akbank ve TSKB de banka analistlerinin önerilerinde öne çıkıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)