BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaIMF Yunanistan'a çok sert çıktı!----

IMF Yunanistan'a çok sert çıktı!

IMF Yunanistan'a çok sert çıktı!
26 Ocak 2015 - 13:29 www.finansgundem.com

IMF Başkanı Christina Lagarde Yunanistan'la muhtemel yeni bir borç anlaşmasını değerlendirdi

IMF Başkanı Christina Lagarde Yunanistan için çok sert açıklamalarda bulundu. SYRİZA'nın seçim performansını değerlendiren Lagarde, “Euro Bölgesi kurallarına saygı duyulmalı. Yeni bir anlaşma talep edemezler” dedi. Le Monde’a konuşan Lagarde, “Sorun, kemer sıkma paketinin önlemlerinde değil, asıl bu reformların yapılmasında” dedi.

GÖRÜŞMEYE YEŞİL IŞIK

Diğer ayndan, Avrupa merkez bankası'nın (AMB) icra kurulu üyelerinden Benoit Coeure de, Yunanistan'ın yeni hükümetiyle kemer sıkma önlemlerini tartışabileceklerine ilişkin yeşil ışık yaktı. The Wall Street Journal'ın haberine göre, Coeure, bir yandan, Yunanistan'ın borçlarını "geri ödemek zorunda" olduğunu vurgularken, Şubat sonunu işaret ederek, Syriza liderinin başkanlığında kurulacak Yunan hükümeti ile görüşmeler yapılacağını söyledi. Coeure Avrupa'nın kurallarına göre alınmış borçların ödenmek zorunda olduğunu vurgularken, bir yandan da, "Ama, bu durum borçların vadesinin yeniden düzenlenmesi gibi konularda müzakereler yapılamaz demek değil" diyerek, borç koşullarında iyileştirmeler yapılabileceği işaretini de vermiş oldu. MF ve AMB tarafından gelen açıklamaların sonrasında, erken saatlerde 1.1098 düzeyine kadar gerileyen euro/dolar paritesi, bir süre 1.11 - 1.12 aralığında hareket ettikten sonra 1.1258 düzeyine kadar çıktı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)