BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed'den flaş faiz mesajı!----

Fed'den flaş faiz mesajı!

Fed'den flaş faiz mesajı!
10 Şubat 2016 - 15:39 www.finansgundem.com

Fed Başkanı, "Nominal faiz oranları tarihi düşük seviyede, zaman içerisinde kademeli olarak artabilir" mesajı verdi

Fed Başkanı Jannet Yellen ABD kongresinde bir konuşma yapacak. TSİ 17.00'de başlaması beklenen konuşmaya ilişkin metnin detayları belli oldu.

Fed Başkanı Janet Yellen, FOMC'nin ekonomik şartların kademeli  faiz artışlarına izin vermesini beklediğini belirtirken, faiz artırımlarının gecikmesine yol açabilecek ekonomik görünüm risklerine dikkat çekti.

Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde bugün Türkiyesaati ile 17.00'de yapacağı sunumu basına dağıtan Yellen, finansal şartların ekonomik büyümeyi daha az destekleyici hale geldiğini, Çin ve diğer yabancı ekonomilerdeki gerilimlerin ABD üzerinde daha da baskı yaratabileceğini, piyasanın enflasyon beklentilerinin düşmekte olduğunu ifade etti. 

Konuşmasında, Fed faiz artırımlarının ertelenmesi olasılığına ilişkin açık bir ifadeye yer vernmeyen Yellen, Aralık ayı öncesinde faiz artırımları konusunda takındığı ihtiyatlı tavra geri döndüğü işaretleri verdi. 

Yellen, "ABD'de finansal şartlar son dönemde büyümeyi daha az destekleyici hale geldi, hisse senedi fiyatı değerleri düşerken, borçlanma faizleri arttı ve ABD Doları daha fazla değerlendi. Eğer bu gelişmeler devam eder ise ekonomik aktivite ve istihdam piyasası görünümü üzerinde baskı yaratabilir. Bununla birlikte uzun vadeli faiz oranlarında ve petrol fiyatlarında düşüş bir miktar dengelenme sağlıyor" diye konuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)