BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed faizi Haziran’da artırabilir----

Fed faizi Haziran’da artırabilir

Fed faizi Haziran’da artırabilir
03 Mart 2015 - 07:59 www.finansgundem.com

Bill Gross, Fed’in faiz oranlarını Haziran ayında artırabileceğini söyledi

Bill Gross, Fed’in faiz oranlarını Haziran ayında artırabileceğini söyledi. Gluskin Sheff & Associates baş ekonomisti David Rosenberg ise “Gelecek yıla kadar faiz artırımı gerçekleşmeyebilir” dedi.

Geçtiğimiz Eylül ayında Pacific Investment Management’tan Janus Capital Group Inc.’e geçiş yapan yatırımcı Bill Gross, yatırımcıların daha yüksek getiri arayışına girmelerinin hisse senedi ve tahvilleri yükselişe yöneltmesi ile Fed’in sıfıra yakın Faiz oranlarının piyasa balonları yaratma tehlikesi barındırdığını ifade etti.

Pazartesi günü Bloomberg Televizyonu’nun “Street Smart” programına katılan Gross, “Fed bu noktada faiz oranlarının Haziran ayında 25 baz puan artırılmasına istekli görünüyor” dedi.

Gluskin Sheff & Associates baş ekonomisti Rosenberg ise aynı programda Fed Başkanı Janet Yellen’in enflasyonun yüzde 2’lik hedefe ulaşmasını bekleyeceğini savundu ve bunun gelecek yıla kadar gerçekleşmeyebileceğini söyledi.

Analistler, enflasyonun yavaşlaması ve istihdam artışının ivmelenmesi ile birlikte Fed’in 2006’dan bu yana ilk kez gideceği faiz artırımının tarihi konusunda farklı görüşler bildiriyorlar.  Bloomberg anketine göre traderlar, merkez bankasının Haziran toplantısında politika faizini yüzde 0.25’e çıkarması olasılığını yüzde 17 olarak değerlendiriyor.  Söz konusu olasılık 6 ay önceki yüzde 44 seviyesinden geriledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)