BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEuro kaybını artırıyor----

Euro kaybını artırıyor

Euro kaybını artırıyor
23 Ocak 2015 - 08:18 www.finansgundem.com

Euro dolar karşısında, Yunanistan’da bu hafta sonu yapılacak seçimlerin öncesinde 6 haftalık kayba hazırlanıyor

Euro dolar karşısında, Yunanistan’da bu hafta sonu yapılacak seçimlerin öncesinde 6 haftalık kayba hazırlanıyor. Seçimden çıkacak sonuç, Başbakan Antonis Samaras’ı gücü alarak kemer sıkma karşıtı rakibine verebilir.

Avustralya doları ABD doları karşısında, Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) tahvil alımlarını genişletmesi ve Danimarka para otoritesinin faiz oranlarını rekor seviyeye düşürerek merkez bankasının borçlanma maliyetlerini indireceği spekülasyonlarını yükseltmesinin ardından 2009’dan bu yana ilk kez 80 ABD sentinin altına geriledi. Tayvan para birimi, yabancıların yerel hisse senedi satın alımı yapması ile 2012’den bu yana en büyük haftalık artışı kaydetmeye ilerliyor.

Sydney’deki Westpac Banking Corp. para birimi stratejistlerinden Sean Callow, “Yunan seçimi, AMB kararının yeterli olması durumuna karşı, euro satışı yapılması için bir başka neden daha sağlıyor” dedi.

Euro dolar karşısında, dün 1.1316 dolar ile Eylül 2003’ten bu yana en zayıf seviyeyi görmesinin ardından yüzde 0.2 düşerek Tokyo saati ile 14:03’te 1.1347 dolardan işlem gördü. Euro, 12 Aralık’tan bu yana yüzde 9 düşüş ile yüzde 1.9’luk haftalık kayba hazırlanıyor. Euro yen karşısında 134.6 yenden 134.53 yen seviyesine geldi. Dolar yen karşısında 118.49 yenden 118.57 yene hareketlendi.

Yunan seçmenler 25 Ocak’ta yapılacak genel seçim ile Avrupa’nın en borçlu ülkesinin kemer sıkma programına bağlı kalıp kalmayacağına karar verecek. Kemer sıkma programı ülkenin Almanya gibi kreditörlerden sağladığı finansal desteği garanti altına alıyor.  Muhaledet partisi Syriza’nin lideri Alexis Tsipras, Yunanistanı para birimi birliğinde tutan ve destek sağlayan bütçe kısıtlamalarını terk edeceği taahhüdü vermişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)