BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDünya Bankası için sermaye çağrısı----

Dünya Bankası için sermaye çağrısı

Dünya Bankası için sermaye çağrısı
05 Ekim 2015 - 10:44 www.finansgundem.com

Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim, dünya liderlerine bankanın sermaye tabanın güçlendirilmesi çağrısında bulundu

Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim'e göre, gelişen piyasalardaki yavaşlama ve Birleşmiş Milletler'de geçen ay üzerinde anlaşmaya varılan iddialı kalkınma hedefleri nedeniyle Dünya Bankası'nın daha fazla kaynağa ihtiyacı var. Bu hafta Peru'da düzenlenecek yıllık toplantıda, Dünya Bankası’nın ana borç veren kuruluşu olan Uluslararası İmar Ve Kalkınma Bankası'nın 253 milyar dolarlık sermaye tabanının genişletilmesini isteyecek.

Jim Yong Kim, Birleşmiş Milletler’in yeni kalkınma programının finansmanı için gerekli trilyonlarca doları finanse etmek için daha büyük bir rol oynamak için bir yol bulmaya odaklandıklarını savunuyor.

Ancak bankanın 188 üye ülkesinden bazıları bu öneriye karşı çıkıyor. Bu ülkelere göre dünya bankası, artan kredi taleplerini karşılamak için mevcut kaynaklarını kullanmak için daha fazla çaba göstermeli.  Dünya bankasının bu çıkışı artık bir rakibinin ortaya çıktığı bir döneme rastlıyor. Bu rakibin adı, Çin'in önderliğinde kurulan, Asya Altyapı Yatırım Bankası.

Bununla birlikte Jim Yong Kim’e bu konuda Çin’den sürpriz bir destek geldi. Geçen ay ABD’yi ziyaret eden Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, her iki ülkenin, Dünya Bankası’nı ve Afrika kalkınma Bankası gibi yerel birimleri, finansal kapasitesini arttırarak, “daha da güçlendirmek” amacına bağlı olduklarını söylemişti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)