BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolarda zirve arayışı sürecek mi?----

Dolarda zirve arayışı sürecek mi?

Dolarda zirve arayışı sürecek mi?
05 Şubat 2016 - 09:28 www.finansgundem.com

Principal Global Investors'a göre dolardaki 18 aylık yükseliş süreci, zirve arayışıyla devam edebilir

Principal Global Investors'a göre ABD ekonomik büyümesini yavaşlatan, doların 18 aylık değer kazanma süreci, euro ve yen karşısında zirve arayışıyla devam edebilir ve bu durumun gerçekleşmesi halinde Fed, faiz artırımı sürecini yavaşlatır.

Şirkette küresel baş ekonomist olan Bob Baur'a göre ticaret ağırlıklı bazda 2014 ortalarından bu yana yüzde 25 yükselen dolar, ihracatçıları olumsuz etkilerken, ucuz ithalat ile ABD büyümesinin dünyaya etkisini “yeniden şekillendiriyor”. MetLife Inc., Honewell International Inc. ve MasterCard Inc.'in de aralarında bulunduğu bazı şirketleri kârların erimesinden dolardaki yükselişi sorumlu tutmuştu. ABD hisse senetleri, 2009 yılından bu yana en kötü Ocak ayını geçirdi.

Baur, Syndey'de Cuma günkü bir mülakata, “Dolardaki yükseliş kendi kendini sınırlayan bir süreç. Sonsuza kadar yükselemez çünkü çok fazla değerlenmesi durumunda ekonomi çok fazla yavaşlar ve sonra dolar düşer. Döviz kurları, faizler arasındaki farklara göre büyüme oranı farklarıyla daha uyumlu hareket ediyor” dedi. Baur, Fed'in 2016 yılında iki kez faiz artırımına gideceğini öngörüyor.

Fed'in ticaret ağırlıklı dolar endeksi, 20 Ocak'ta yaklaşık 13 yılın zirvesine tırmandı. Endeks, 1973 yılından bu yana, 2015 yılındaki yüzde 11.8 ile en güçlü yıllık yükselişini gerçekleştirdi.

Arjantin, Rusya ve Brezilya paraları karşısında yüzde 90'ın üzerinde değer kazanmasıyla 2012 yılı sonundan bu yana 31 önemli paranın tamamı karşısında değer kazanan dolar, yen karşısında yüzde 35 ve euro karşısında yüzde 18 değer kazandı. ABD parası, bu hafta yen karşısında yüzde 3.5 değer kaybederken, euro karşısında yüzde 3.2 düştü.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)