BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolarda 4 haftanın en kötüsü----

Dolarda 4 haftanın en kötüsü

Dolarda 4 haftanın en kötüsü
09 Ekim 2015 - 09:00 www.finansgundem.com

Dolar, Fed’in faiz artıracağına yönelik beklentilerin gerilemesi ile Haziran ayından bu yana en kötü haftayı geçirme ile karşı karşıya

Dolar, Fed’in faizleri bu yıl artıracağına dair spekülasyonun azalması ve emtia fiyatlarındaki toparlanmanın riskli varlık talebini canlandırması ile 4 ayın en kötü haftasını kaydetmeye hazırlanıyor.

Dolar 16 önemli para biriminin 1’i hariç tümü karşısında, Fed’in Perşembe günü son toplantısının tutanaklarını yayımlamasının ardından değer kaybetti. Tutanaklara göre yetkililer, güçlenen doların enflasyon ve ihracatı nasıl olumsuz etkilediği tartışması yaptı. Avustralya doları 2 yılın en iyi haftasını kaydetmeye ilerlerken, yen dolar ile birlikte geçtiğimiz hafta 10 gelişmiş ülke para birimi arasında en kötü performansı sergiledi.

Shinkin Asset Management Co. kıdemli fon yöneticisi Jun Kato, “Sağlam hisse ve emtia piyasaları genel olarak risk iştahını teşvik ediyor ve emtia para birimlerini destekliyor. Fed’in faiz artıracağına ilişkin beklentilerin gerilemesi doların kırılganlaştırıyor. Yen ve dolar baskı altında” dedi.

Doların 10 önemli para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden Bloomberg Spor Dolar Endeksi, Perşembe günü yüzde 0.4 gerileyerek 1,196.59 puana gelmesinin ardından Tokyo saati ile 12.23’te 1,195.37 puan oldu. Endeks bu hafta yüzde 1.1 düşüş ile 12 Haziran’da sona eren haftadan bu yana en büyük gerilemeyi kaydetmeye hazırlanıyor. Yen dolar karşısında 119.90 yende yatay seyrediyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)