BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar rekora doymuyor----

Dolar rekora doymuyor

Dolar rekora doymuyor
04 Mart 2015 - 06:59 www.finansgundem.com

Dolar diğer para birimlerine karşı 11 yılın zirvesine çıktı, rekor üzeribe rekor kırdı

Dolar rekora doymuyor. Doların pound, Japon Yeni, İsviçre Frangı, İsveç Kronu, Kanada Doları ve Euro’ya karşı değişimini gösteren dolar endeksinin 11 yılın zirvesine çıkmasına Türk Lirası da tepkisiz kalamadı.

Dün güne 2.52 lira seviyelerinden başlayan dolar saat 13.30’dan sonra hızla yükselişe geçti. İlk önce 2.5310 ile rekor kıran dolar bununla yetinmedi art arta tarihi zirveler geldi. Son olarak saat 15.41’de 2.5380 lira ile yeni rekoruna imza attı.

SINIRLI FAİZ İNDİRİMİ

Küresel piyasalardaki yükseliş etkili olsa da dün açıklanan enflasyon sonrasında merkez bankası’nın sınırlı bir faiz indirimi yapabilecek olmasına yönelik beklentiler de Türk Lirası’ndaki değer kaybını hızlandırdı. Bu sınırlı indirimin ekonomi yönetimine yönelik endişeleri ve siyasilerin Merkez Bankası’na yönelik eleştirilerin artacağı yorumlarına yol açtı. Doların rekor kırmasına rağmen Merkez Bankası geçtiğimiz cuma günü ilan ettiği şekilde dolar satım ihalelerine devam etti. Dolara doğrudan satış yönünde müdahale yapmayan Merkez Bankası dün en az 40 milyon dolar olacağını ilan ettiği döviz satım ihalesini 50 milyon dolar olarak açtı. Merkez Bankası’nın ihalesine 78 milyon dolar teklif geldi.

Reuters’e konuşan bankacılar ABD Merkez Bankası’nın faiz artışının yaklaşmasıyla dolarda yaşanan değer kazancına dikkat çekerken iç siyasi gelişmelerin de TL’yi baskılayan bir diğer unsur olduğunu söylediler. Bir bankanın döviz masası işlemcisi, “İki önemli hikaye değerli dolar ve seçimlerin ardından ekonomi yönetimine ne olacağına ilişkin soru işaretleri. Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in Güney Afrika’nın not indirimi ihtimalinin kuvvetli olduğunu söylemesi de rekorun kırılmasını tetikleyen bir diğer unsur oldu” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)