BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar kritik veri öncesi güçleniyor----

Dolar kritik veri öncesi güçleniyor

Dolar kritik veri öncesi güçleniyor
02 Temmuz 2015 - 08:26 www.finansgundem.com

Dolar, istihdam verisinin Fed’i faiz artırımına yaklaştıracağı beklentileri ile yükseliyor

Dolar önemli para birimlerinin çoğu karşısında, güçlenen ABD iş gücü piyasasının Fed’i faiz artırımına yaklaştıracağı beklentileri ile yükseliyor.

ABD’nin aylık istihdam verisi Perşembe günü açıklanacak. Bloomberg anketine katılan ekonomistler tarım dışı istihdamın geçtiğimiz ay 233,000 arttığı tahmininde bulunuyorlar.

Dolar yen karşısında, ABD’nin Haziran ayı istihdam verisinin açıklanması öncesinde yaklaşık bir haftanın en yüksek seviyesine ulaştı. Euro, Yunanistan’ın kurtarma yardımı şartları ile ilgili uzlaşmaya hazır olduğu sinyali vermesi ile güçlendi. Yunanistan Pazar günü kreditörlerin talepleri ile ilgili referandum gerçekleştirecek. Dolar Yeni Zelanda para birimi kivi karşısında, 5 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Tokyo’daki Mizuho Bank Ltd. baş piyasa ekonomisti Daisuke Karakama, “İstihdam verisinin pozitif gelmesi dolarda alımı yende satışı destekler. Ancak ben Pazar günkü referandum öncesinde ne kadar yükselebileceği konusunda biraz şüpheliyim” dedi.

Dolar yen karşısında 123.46 yen ile 26 Haziran’dan bu yana en güçlü seviyeyi görmesinin ardından yüzde 0.1 yükselerek Tokyo saati ile 12:51’de 123.32 yenden işlem gördü. Dolar euro karşısında yüzde 0.2 gerileyerek 1.1074 euro oldu. Dolar böylece geçtiğimiz iki gündeki yükselişini yüzde 1.7’ye düşürdü.

Doların 10 önemli para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden Bloomberg Spot Dolar Endeksi, geçtiğimiz iki günde yüzde 1.1 yükselmesinin ardından 1,188.73 puanda yatay bir seyir izliyor.

ABD piyasaları Cuma günü resmi tatil dolayısıyla kapalı olacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)