BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar 2.36 TL'nin üzerinde----

Dolar 2.36 TL'nin üzerinde

Dolar 2.36 TL'nin üzerinde
26 Ocak 2015 - 10:01 www.finansgundem.com

MB ve Yunanistan etkisiyle kurda yükseliş yaşanıyor, bu hafta enflasyon raporu ve Fed izlenecek

Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) geçen hafta açıkladığı geniş kapsamlı tahvil alım programı ile faizler yönünü aşağı çevirirken; dolar/TL'de ise Yunanistan seçim sonuçları ve TCMB'nin önümüzdeki dönem faiz kararlarına ilişkin endişelerle yükseldi.

Bankalararası piyasada dolar 2,37'yi aştı. Bankacılar haftanın en önemli iç gündem maddesinin yarın açıklanacak 2015'in ilk enflasyon raporu, dış gündemin ise Çarşamba günü sonuçları açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararı olacağını belirtiyor.

Piyasa oyuncuları hem TCMB'den hem de Fed'den önümüzdeki dönemde faizlerin seyrine ilişkin verilecek mesajları takip edecek. ING Bank Özel Bankacılık Stratejisti Pınar Uslu, "Euro/dolar parite hareketlerini izleyecek olan dolar/TL açısından yarınki TCMB Enflasyon Raporu'nda yer alacak tahminler ve Başkan Erdem Başçı'nın TL faizlerinin gelecekte izleyeceği muhtemel seyirle ilgili vereceği mesajlar önemli olacak. Faiz indirimlerinin enflasyondaki düşüşten daha hızlı olabileceği yönündeki bazı endişelerin TL üzerinde baskı yarattığı söylenebilir" dedi.

Uslu, dolar/TL'de 2,3770 seviyesi önemli direnç olmayı sürdürürken, desteklerin ise 2,3450 ve 2,3350'de bulunduğunu belirtti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)