BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDalgalanma altını da vurdu!----

Dalgalanma altını da vurdu!

Dalgalanma altını da vurdu!
10 Şubat 2016 - 07:21 www.finansgundem.com

Altın, finans piyasalarında dalgalanma ve küresel büyümedeki yavaşlama endişeleri ile 1,200 doların altında tutundu

Altın, finans piyasalarındaki dalgalanma ve küresel büyümenin yavaşlamakta olduğuna ilişikin endişelerle birlikte, yatırımcıların Fed'in para politikasını değerlendirmek için dikkatlerini ABD ekonomisinin durumuna çevirmeleri ile birlikte yedi ayın en yüksek seviyesi yakınında tutundu.

Spot altın yüzde 0.2 yükselerek Singapur saatiile 09:29'da ons başına 1,191.90 dolara geldi. Metal Pazartesi günü, küresel hisse senetlerindeki sert düşüşün etkisi ile, Haziran ayından u yana ilk kez 1,200 dolar seviyesinin üzerine çıktı.

Altın, küresel büyümeye yönelik endişelerin piyasa türbünlansını tetiklemesi ve güvenli liman niteliğindeki varlıklara talebi artırmasının etkisi ile, 2016 yılında, Bloomberg Emtia Endeksi'nin tüm üyelerinden daha iyi performans gösterdi. Altın ayrıca, Fed'in bu yıl faiz artırımından kaçınacağı beklentilerinin artmasının doları zayıflatmasından da destek gördü. Fed Başkanı Janet Yellen, Çarşamba günü Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi ve Perşembe günü Senato Bankacılık Komitesi'nde konuşacak.

Australia & New Zealand Banking Group Ltd., bilgilendirme notunda, "Küresel piyasalardaki volatilite altının 1,200 dolar civarında tutunmasına neden oldu," dedi ve "Piyasalar bugün iki şey tarafından yön buluyor: Hisse senetlerinin performansı ve Fed Başkanı Yellen'ın yarı yıl konuşması" şeklinde görüş bildirdi.

ABD'de Aralık ayına kadr faiz artırımına gidilme olasılığı, Bloomberg'in vadeli piyasalardan derledği verilere göre yüzde 30'un altında. Değerli metaller, yatırımcılarına Faiz ödemesi yapmadıkları için, düşük faiz ortamında yükselme eğilimi gösteriyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)