BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin’den deflasyon uyarısı----

Çin’den deflasyon uyarısı

Çin’den deflasyon uyarısı
30 Mart 2015 - 08:47 www.finansgundem.com

Çin Merkez Bankası Başkanı Zhou Xiaochuan, deflasyon sinyalleri hakkında tetikte olmaları gerektiğini söyledi

Çin Merkez Bankası Başkanı deflasyon uyarısı yaptı. Çin Merkez Bankası Başkanı Zhou Xiaochuan, deflasyon sinyalleri hakkında tetikte olmaları gerektiğini söyledi. Politika yapıcıların küresel büyüme ve düşen emtia fiyatlarını yakından izlediklerini belirten Zhou, Çin'de de enflasyonun biraz fazla hızlı düşüyor olmasına dikkat çekti.

Çin Merkez Bankası Başkanı diğer merkez bankalarının parasal gevşeme tedbirleri almaya devam etmelerinin ABD Doları'nı çok güçlü yapabileceği ve bunun ABD piyasalarına sermaye akışına neden olabileceği uyarısında bulundu.

SERMAYE ÇIKIŞI KONUSUNDA ENDİŞELİYİZ

Zhou, Fed faiz artırımına başladığında Çin gibi gelişmekte olan piyasalardan sermaye çıkışı olacağı yönünde endişeleri olduğunu söyledi. Öte yandan Zhou, enflasyonun düşmeye devam etmesi ve Çin ekonomisinde büyümenin kötüleşmesi halinde Çin Merkez Bankası'nın para politikasını gevşetmek için alanı olduğunu ifade etti.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)