BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin borsası iki gün kapalı olacak!----

Çin borsası iki gün kapalı olacak!

Çin borsası iki gün kapalı olacak!
02 Eylül 2015 - 06:55 www.finansgundem.com

Çin hisseleri, hükümetin hisseleri destekleme çabalarının başarısız olacağı endişesi ile geriliyor

Çin hisseleri, ekonomik yavaşlamanın derinleşmesi ile birlikte hükümetin hisseleri desteklemek için attığı adımların başarısız olacağı endişesi ile tatil öncesi haftanın son işlem gününde düşüş gösteriyor.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 2.9 gerileyerek yerel saat ile 10.01’de 3,074.20 puana geldi ve 2 günlük düşüşü genişletti. Endeks geçtiğimiz iki günde yüzde 2 gerileme kaydetti. Endekste yükselen her bir hisse için yaklaşık 18 hisse değer kaybetti. Çin’in finans piyasaları haftanın geri kalanında II. Dünya Savaşı’nın sona ermesini anma kutlamaları için kapalı olacak. Pekin’de büyük ölçekli bir askeri geçit töreni düzenlenecek.

Gösterge endeks, traderların üst üste 11. günde de kredili işlemleri azaltması ve resmi imalat sanayi göstergesinin 3 yılın en düşük seviyesine inmesinin ardından 2008’den bu yana gösterdiği en büyük iki aylık düşüşü genişletiyor. Büyük ölçekli şirketlerin hisseleri, geçtiğimiz 5 günde işlemlerin son dakikalarında seansın en düşük seviyelerinden toparlanma gösterdi. Bunda devlet destekli fonların hisse alımları yaptığı spekülasyonu etkili oldu.

Şanghay’daki JK Life Insurance Co. fon yöneticilerinden Wu Kan, “Hükümet piyasayı desteklemek için bu günlerde değerli şirket hissesi alıyor gibi görünüyor. Ancak yatırımcılar risk algısının değişmesi ile güven kaybetti” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)