BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBu olana kadar dolar düşmez!----

Bu olana kadar dolar düşmez!

Bu olana kadar dolar düşmez!
25 Nisan 2015 - 09:23 www.finansgundem.com

Hazine’nin Piyasa Yapıcıları Toplantısı’nda bankacıların verdiği mesaj algıları daha da bozdu

Dolar dün yine bir taraftan seçim belirsizliği diğer yandan Merkez Bankası’nın Türk Lirası’nın değer kaybına karşı etkin bir önlem almaması nedeniyle yeni rekor seviye olan 2.7428’e tırmandı. Yüzde 50 dolar ve yüzde 50 Euro’dan oluşan sepet bazında TL 2.8566’ya kadar yükselerek yeni zirveyi test etti. Habertürk'te yer alan habere göre, yükselişte petrol fiyatlarının 65 dolara çıkması ve Hazine’nin en çok işlem yapan 13 kurumdan oluşan Piyasa Yapıcı Bankalar Toplantısı’nda banka temsilcilerinin ifadeleri etkili oldu.

KÜÇÜK DÜŞÜŞLERE KARŞI BÜYÜK SIÇRAMALAR

Dün yapılan Piyasa Yapıcılar Toplantısı’nda yabancı yatırımcılarla çalışan bankacılar, yabancı yatırımcıların Merkez Bankası’nın doların düzeyinden rahatsızlığını dile getirene kadar Türk Lirası varlık almayacaklarını ifade etti. Bu deyim ise Merkez’in faiz artırması veya artıracağını söylemesi anlamına geliyor. Yerli bankalar da yabancılar harekete geçmedikçe elini taşın altına koymaya yanaşmıyor. Doların küçük oranlı geri çekilmelere karşı yüksek oranlı tırmanışları teknik olarak yükselişin süreceğini gösteriyor. Seçim sonuçlarına dair belirsizlik ve bankacılar Merkez’in piyasadaki satışı kontrol altına almak adına bugüne kadar attığı dolaylı ve etkisi sınırlı olan adımlara daha etkili olacak bir adım eklememesi halinde kurdaki yükselişin devam edebileceğini belirtiyorlar.

DÜNYA İLE ARAMIZDAKİ MAKAS GİDEREK AÇILIYOR

Seçim sonuçlarına dair belirsizlik ve Merkez Bankası’nın TL’deki değer kaybına siyasi nedenlerle tepki gösteremeyeceği endişesi doları ve Euro’yu TL’ye karşı güçlendirirken tersine doların dünya para birimlerine karşı değer kaybı da sürüyor. Böylece son 10 günde dolar yurtdışında yüzde 2.5 değer yitirirken bizde yüzde 2 yükseldi ve arada yüksek bir fark oluştu. Halbuki daha önceki dönemlerde dolar para birimlerine karşı değer kazanırken TL’ye karşı değer yitiriyordu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)