BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvustralya MB faiz indirdi----

Avustralya MB faiz indirdi

Avustralya MB faiz indirdi
05 Mayıs 2015 - 08:26 www.finansgundem.com

Avustralya Merkez Bankası, zayıf büyüme görünümünün etkisi ile gösterge faiz oranını yüzde 2’ye indirdi

Avustralya Merkez Bankası (RBA), gösterge faiz oranını zayıf ekonomik görünümüne yanıt olarak ve ülke para biriminin güçlenmesini önlemek amacıyla yeni bir rekor düşük seviyeye çekme kararı aldı.

RBA’nın Salı günü yaptığı açıklamaya göre Guvernör Glenn Stevens ve bankanın yönetim kurulu gösterge faiz oranını yüzde 2.25’ten yüzde 2’ye çekti. Söz konusu karar Bloomberg anketine katılan 29 ekonomistin 25’i tarafından doğru şekilde tahmin edildi.

Politika yapıcılar geçtiğimiz ay yaptıkları uyarıda madencilik dışı sanayi yatırımlarının düşebileceğini belirtmişlerdi. Madencilik dışı sanayi yatırımları, ekonomideki durağanlığın engellenmesi bakımından önem arz ediyor. 12 Mayıs’ta yıllık bütçesini sunacak olan hükümetin potansiyelinin altında bir büyüme gösteren bir ekonomiye ek teşvik sunması düşük bir ihtimal olarak görülüyor. Avustralya, toparlanan para birimi ve gerileyen demir cevheri fiyatlarından da olumsuz etkileniyor.

Australia & New Zealand Banking Group Ltd. kıdemli ekonomistlerinden Felicity Emmett, “Gerileyen emtia fiyatları dikkate alındığında madencilik yatırımları tahminlerden de düşük gerçekleşebilir. RBA kararı büyüme tahminlerinde aşağı yönlü bir düzeltme gelme olasılığını yansıtıyor” dedi.

Merkez bankası, Cuma günü çeyrek dönemlik ekonomik tahminlerini açıklayacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)