BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltında dolar baskısı sürüyor----

Altında dolar baskısı sürüyor

Altında dolar baskısı sürüyor
04 Eylül 2015 - 08:45 www.finansgundem.com

Altın, Avrupa Merkez Bankası'nın dünkü açıklamasının doları güçlendirmesi ile birlikte ikinci haftayı da kayıpla geçmeye yöneldi

Altın, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) teşvikleri artırabileceğinin işaretini vermesi ve bunun sonucu dolar ve hisse senetlerinin yükselmesi ile birlikte metale yönelik güvenli liman talebinin zayıflaması sonucu, kayıplarını ikinci haftaya taşımaya yöneldi. Yatırımcılar ayrıca, Fed'in faiz artırımının zamanlamasına ilişkin işaretler verebilecek ABD tarım dışı istihdam verisini bekliyor.

Spot altın bu haftayı yüzde 0.8 kayıpla geçmeye yöneldi ve Singapur saati ile 09:58'de dünkü kapanış seviyesi olan ons başına 1,124.35 doların yüzde 0.1 altındaydı.

AMB Başkanı Mario Draghi, Perşembe günü yaptığı basın toplantısında, bankanın, her ülkenin tahvillerinden daha fazla alım yapmak suretiyle parasal genişlemeyi (QE) daha da artıracağını kaydetti. Bu açıklama sonucu euro dolar karşısında iki haftanın en düşük seviyesine indi. ABD'de bugün açıklanacak olan Ağustos ayı tarım dışı istihdam verisinin 200,000'in üzerinde artması bekleniyor. Bu, 16-17 Eylül'de borçlanma maliyetlerinin artırılmasının zamanlamasının tartışılacağı Fed toplantısı öncesi son önemli ekonomik veri.

Perth'de Morgans Financial Ltd. analisti James Wilson, "İstihdam raporu faiz artırımının bu ay mı yapılacağı yoksa Aralık ayının mı bekleneceği konusunda karar faktörü olabilir" dedi.

Spot gümüş yüzde 0.1 yükselerek ons başına 14.7403 dolara çıktı. Platin yüzde 0.2 yükselişle ons başına 1,008.20 dolara çıkarken, palladyum yüzde 0.5 değer kazanarak 577.25 dolara ulaştı ve üçüncü haftaya taşıdığı kaybının bir kısmını geri aldı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)