BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın yükseliyor----

Altın yükseliyor

Altın yükseliyor
26 Şubat 2015 - 09:48 www.finansgundem.com

Altın, Çinli alıcıların tatilden sonra geri dönmesi ve ABD faizlerine ilişkin beklentilerle birlikte kazançlarını genişletti

Altın, Çinli alıcıların bir hafta süren tatilin ardından yeniden piyasalara dönmesi ve bugünkü ABD enflasyon verisi öncesi, yatırımcıların Fed'in faiz artırımına ilişkin görünümü değerlendirmeleri ile birlikte, yedi haftanın en düşük seviyesinden başlattığı rallisini genişletti.

Spot altın yüzde 0.7 yükselişle ons başına 1,213.23 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 14:29'da, 1,212.37 dolara geldi. Altın Çarşamba günü, 24 Şubat'ta gördüğü yedi haftanın en düşük seviyesi olan 1,190.52'den yükseldi ve yüzde 0.4 prim yaptı.

Fed Başkanı Janet Yellen, Senato komitesine Salı günü yaptığı konuşmada, borçlanma maliyetlerine ilişkin sözlü yönlendirmede bir değişikliğe gidilmesinin, politika yapıcıları bir zaman çizelgesine bağımlı kılmayacağını söyledi ve bu açıklama, ABD hisse senetlerinin gösterge endekslerinin rekor seviyelere çıkmasına yardımcı oldu. Yellen, Fed'in faiz artırımlarına başlamada "sabırlı" olunacağına ilişkin mevcut taahüdünün, Faiz artırımının "en az birkaç" toplantıda yapılma ihtimalinin düşük olduğu anlamına geldiğini söyledi. Yellen'a göre, işgücü piyasası iyileşirken, enflasyon ve ücret büyümesi düşük kaldı.

Phillip Futures Pte yatırım analisti Howie Lee, bilgilendirme notunda, "Çinli traderlar bir hafta süren tatillerinden geri dönüyor, artı 1,200 doların altına geçici düşüş, yatırımcıların tepki alımlarının ve kısa pozisyonlarını kapatma amaçlı alımlarının gelmesine neden oldu" dedi ve "Bugün açıklanacak kilit veri ABD TÜFE'si olacak" şeklinde görüş bildirdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)