BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın yükselişe geçti----

Altın yükselişe geçti

Altın yükselişe geçti
02 Mart 2015 - 09:25 www.finansgundem.com

Altın, Çin'in son üç ayda ikinci kez faiz düşürmesi ve ABD'de büyümenin ilk açıklanandan daha yavaş gerçekleşmesinden destek buldu

Altın, Çin'in son üç ayda ikinci kez faiz indirimine gitmesi ve ABD ekonomisinin ilk açıklanan rakama göre daha yavaş büyümesinin ardından, yükselişini dördüncü güne taşıdı ve yaklaşık iki haftanın en yüksek seviyesine çıktı.

Spot altın yüzde 0.8 yükselişle ons başına 1,223.29 dolara kadar çıkarak 17 Şubat'tan bu yana en yüksek seviyesini görmesinin ardından, Singapur saati ile 11:03'te 1,221.98 dolara geldi. Fiyatlardaki yükseliş dördüncü güne taşınırsa, metal 9 Ekim'den bu yana en uzun süreli çıkış dönemini gerçekleştirecek. Fiyatlar geçen hafta yüzde 0.9 tırmandı ve son beş haftada ilk kez yukarı yönde hareket etti.

Çin Merkez Bankası, Cumartesi günü, hem gösterge hem de mevduat faizlerini 25'er baz puan düşürdü. Ertesi gün, imalat sanayi göstergesi Şubat ayında, ikinci ay üst üste daralmayı işaret etti ve daha gevşek bir politikaya duyulan ihtiyacın altını çizdi. ABD ekonomisi, Cuma günü açıklanan verilere göre, dördüncü çeyrekte, yıllıklandırılmış rakamla yüzde 2.2 genişledi. Büyüme rakamı daha önce yüzde 2.6 hesaplanmıştı.

Şanghay'da Everbright Futures Co. makroekonomi stratejisti Sun Yonggang, "Çin'de yavaşlama küresel büyüme için büyük bir risk oluşturmaya devam ediyor ve bu da altına gelen talebe yardımcı oluyor," dedi ve "Altın, büyümenin algılandığı kadar güçlü olmayabileceğini işaret eden son ABD verilerinden güç buldu" şeklinde görüş bildirdi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.2 yükselerek 1,174.63 puana çıktı. ABD para birimi Şubat ayında, düşük enflasyon verilerinin olduğu ve büyümenin aşağı yönde revize edildiği bir ortamda, 10 önemli para birimi karşısında yüzde 0.4 yükseldi ve Temmuz ayında yükseliş çevriminin başlamasından bu yana en yavaş artışını gerçekleştirdi. Fed Başkanı Janet Yellen, geçen hafta yaptığı konuşmada, yakın bir zamanda faiz artırırımı olmayacağını işaret etti.

Nisan vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.8 yükselişle ons başına 1,223 dolara akdar çıkarak 17 Şubat'tan bu yana en yüksek seviyesini görmesinin ardından 1,222.60 dolara geldi.

Spot gümüş yüzde 1.1 yükselişle ons başına 16.7759 dolara çıktı ve geçen haftaki yüzde 2.2'lik kazancını genişletti. Spot platin yüzde 0.4 değer kazanarak ons başına 1,193.88 dolar ile 17 Şubat'tan bu yana en yüksek seviyesini gördü. Palladyum ypzde 0.4 yükselişle ons başına 820.63 dolarfa çıkarak 11 Aralık'tan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)