BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın yatay seyir izliyor----

Altın yatay seyir izliyor

Altın yatay seyir izliyor
06 Temmuz 2015 - 09:55 www.finansgundem.com

Altın, Yunanistan krizi ve dolardaki yükselişin birbirini dengelemesi ile yatay bir seyir izledi

Altın, Yunanistan'daki krizin yoğunlaşmasına fazla tepki vermedi ve doların yaklaşık bir ayın en yüksek seviyesine çıkması ile birlikte azalan talebin etkisi ile, erken saatlerdeki yükselişini sürdüremedi. Gümüş, platin ve palladyum düştü.

Spot altın, Cuma günkü seviyesi olan ons başına 1,168.70 dolardan, bugün Singapur saati ile 11:42'de 1,168.31 dolara geldi. Asya seansının başlarında, metal yüzde 0.6 yükselerek 1,175.45 dolara kadar çıktı.

Yunan halkı haftasonu gerçekleştirilen referandumda, kurtarma paketi için talep edilen kemer sıkma tedbirlerine "hayır" dedi ve bu durum, ülkenin Euro Bölgesi'nden ayrılacağına ilişkin spekülasyonları güçlendirdi. ABD doları referandum sonuçları sonrası güç kazanırken, altın kazançlaraını koruyamadı. ABN Amro Bank NV, geçen hafta yaptığı değerlendirmede, Fed'in faiz artırımına ilişkin hareketleri ile birlikte kayıpların artacağı tahmininde bulunarak, Yunanistan referandumunda "hayırt" oyu çıkması durumunda, doların güçlenecek olmasından dolayı, yalnızca sınırlı bir yükseliş olabileceğini kaydetmişri.

New York'ta RBC Capital Markets küresel vadeli işlemlerden sorumlu başkan yardımcısı George Gero, "Doların güvenli liman olarak gücü devam ediyor ve yatırımcılar Yunanistan'ın ötesinde, Fed'in faiz hareketine bakıyor," dedi ve "Bu durum altın için olumsuz olabilir" şeklinde görüş bildirdi.

Yunanistan İçişleri Bakanlığı, tüm oyların sayılması ile birlikte, "hayır" kampının yüzde 61.3 ve "eveet" kampının yüzde 38.7 oy aldığını açıkladı. Almanya Şansölyesi Angela Merkel Pazartesi günü, Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande ile Yunanistan krizini görüşmek üzere Paris'e gidiyor.

Dolar Yükseliyor

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, 8 Haziran'dan bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra, yüzde 0.3 tırmanarak 1,190.96 seviyesine çıktı. Endeks son bir yılda, ABD'nin 2006'dan bu yana ilk Faiz artırımını gerçekleştireceğine ilişkin beklentilerin güçlenmesi ile birlikte yüzde 18 yükseldi.

Euro bazında altın yüzde 1.8 yükselerek ons başına 1,068.87 euroya kadar çıktıktan sonra, yüzde 0.8 yükselişle 1,058.65 euroya geldi. Eurıo bazında altın bu yıl yüzde 8.1 yükselirken, dolar bazında yüzde 1.4 geriledi.

Yunanistan krizi, geleneksel olarak krizlerde değer koruma aracı olarak görülen altına çok fazla talep getirmedi. Metal son dört çeyrekte düşerek 1997'den bu yana en uzun çeyrek dönem düşüş serisini gerçekleştirdi. Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, Şubat ayının sonlarında uılaştığı bu yılın zirvesinden yüzde 5.4 düştü ve altı yılın en düşük seviyesi yakınında seyrediyor.

Ağustos vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.9 yükselişle ons başına 1,174.40 dolara kadar çıktıktan sonra 1,167.30 dolara geldi. Spot gümüş, yüzde 0.9'luk kazancını geri verdi ve yüzde 0.5 düşerek ons başına 15.6205 dolara indi.

Spot platin yüzde 0.8 düşüşle ons başına 1,074.49 dolarfa kadar indikten sonra 1,075.91 dolara geldi. Palladyum yüzde 1.2 düşüşle ons başına 677.25 dolara kadar indikten sonra 678.88 dolara toparlandı. Her iki metal de otomobillerin çevre kirliliğini önleyen katalitikkonvertör parçalarının üretiminde kullanılıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)