BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın kayıplarını koruyor----

Altın kayıplarını koruyor

Altın kayıplarını koruyor
03 Eylül 2015 - 07:02 www.finansgundem.com

Altın, ABD'de Cuma günü açıklanacak istihdam verileri öncesi kayıplarını korudu

Altın, ABD'de, özel sektör istihdamının arttığını gösteren veri sonrası, Cuma günü açıklanacak ve ekonominin bir faiz artırımını kaldıracak denli güçlü olup olmadığı hakkında fikir verebilecek tarım dışı istihdam verisi öncesi kayıplarını korudu.

Spot altın yüzde 0.1 düşerek, Singapur saati ile 09:37'de ons başına 1,133.23 dolara indi. Metal Çarşamba günü yüzde 0.6 düştü ve son dört günde ilk kez aşağı yönde hareket etti.

ABD şirketleri, ADP Araştırma enstiyüsü'nün dün açıkladığı verilere göre, Ağustos ayında önceki ayın üzerinde istihdam yarattı. Traderlar, Çin'in 11 Ağustos'taki sürpriz devalüasyonu sonrası küresel hisse senetlerine gelen satış dalgasının ardından, ekonominin gücüne ilişkin fikir edinebilmek için, Cuma günkü istihdam verilerini bekliyor. Fed borçlanma maliyetlerine ilişkin kararını 16-17 Eylül'deki toplantısında verecek.

Tokyo'da Sumitomo Corp. Global Research'ün CEO'su ve başkanı Bob Takai, "İstihdam verisi ABD ekonomisi için çok güçlü çıkarsa, Fed'in faiz artırımı kararı alma ihtimali çok yükselecek," dedi ve "Fed ayrıca Çin'de ve küresel pşyasalarda ne olduğunu da düşünmek zorunda. Bence ihtimal 50-50" şeklinde görüş bildirdi.

Aralık vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.1 düşüşle ons başına 1,132.60 dolara indi. Spot gümüş fazla değişmeyerek ons başına 14.6802 dolarda kaldı. Platin yüzde 0.3 düşüşle ons başına 1,011.21 dolara gerilerken, palladyum yüzde 0.5 kayıpla ons başına 581.18 doalra geriledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)