BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın Fed öncesi kayıplarını koruyor----

Altın Fed öncesi kayıplarını koruyor

Altın Fed öncesi kayıplarını koruyor
29 Temmuz 2015 - 07:24 www.finansgundem.com

Altın, Fed'in faiz artırımı ile ilgili işaretler verebileceği toplantı öncesi kayıplarını korudu

Altın, yatırımcıların faiz artırımının zamanlamasına ilişkin işaretler için Fed toplantısının sonuçlanmasını beklemeleri ile birlikte, ons başına 1,100 doların altında kaldı.

Spot altın fazla değişmeyerek, Singapur saati ile 09:05'te ons başına 1,096.39 dolarda kaldı. Metal geçen hafta, Fed'in bu yıl faiz artırımına gireceğine ilişkin beklentilerin güçlenmesinin altının cazibesini azaltmasının etkisi ile, 1,077.40 dolare ile Şubat 2010'dan bu yana en düşük seviyesine indi.

Perth Mint'in hazinecisi Nigel Moffat Bloomberg Television'a verdiği mülakatta, altının geçen haftaki dip seviyeden destek bulduğunu, ancak fiyatların muhtemelen aşağı yönde hareket edeceğini söyledi. Perth Mint, Avustralya'da altının neredeyse tümünü rafine ediyor ve ikinci büyük altın üreticisi konumunda.

Moffatt, "Altının daha da düşmesi beni şaşırtmaz," dedi ve "1,000 dolar seviyesine düşeceğimize ilişkin çok fazla beklenti var" şeklinde gürş belirtti.

Spot altın en son 21 Temmuz'da 1,100 doların üzerinde kapandı. Bloomberg'in anketine katılan 16 analist ve traderın tahminlerinin medyanına göre, altının Ocak ayından önce 984 dolara düşmesi bekleniyor.

Fed politika yapıcıları iki gün sürecek toplantılarına Salı günü başladı ve yetkililerin bugünkü toplantının ardından yapacakları açıklama, sıkılaştırmaya ne zaman başlayacakalrına ilişkin bazı işaretler verebilir. Ekonomistler, Bloomberg'in 22 Temmuz'da gerçekleştirdiği anketin sonuçlarına göre, bu toplantıdan Faiz artırımı çıkmasını beklemiyor, ancak weylül ayında faiz artırımı şansını yüzde 50 görüyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)