BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın değer kaybetti----

Altın değer kaybetti

Altın değer kaybetti
29 Ocak 2015 - 08:47 www.finansgundem.com

Altın, Fed toplantısı sonrası yatırımcıların dikkatlerini ABD faiz görünümüne çevirmeleri ile değer kaybetti

Altın, Fed'in dünkü toplantısında küresel risklere dikkat çekerken, aynı zamanda ekonomiye ve istihdam piyasasına ilişkin değerlendşrmesini yükseltmesinin ardından, yatırımcıların dikkatlerini ABD'de faizlerin yükseleceği beklentilerine çevirmesi sonrası, kayıplarını genişletti.

Spot altın yüzde 0.5 düşüşle ons başına 1,278.27 dolara kadar indikten sonra, Singapur saati ile 10:23'te 1,279.91 seviyesine geldi. Fiyatlar Çarşamba günü yüzde 0.6 düştü. Şubat vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.5 düşerek ons başına 1,280.30 dolara geldi.

Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC), dünkü toplantısının ardından, ekonomik genişlemeyi "sağlam" olarak değerlendirdi. Fed Aralık toplantısında, ekonomik performansı "ılımlı olarak nitelemişti. Fed, istihdam artışlarını değerlendirirken, "sağlam" sözcüğü yerine "güçlü" sözcüğünü kullandı ve faizi sıfır seviyesinde ne kadar daha tutacağını değerlendirirken uluslararası alandaki gelişmeleri dikkate alacağını belirtti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)