BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın bu haftaki kazancını azaltıyor----

Altın bu haftaki kazancını azaltıyor

Altın bu haftaki kazancını azaltıyor
27 Mart 2015 - 08:11 www.finansgundem.com

Altın Ocak ayından bu yana ilk kez üst üste gösterdiği haftalık kazancı düşürüyor

Altın, yatırımcıların güvenli varlık talebi karşısında ABD dolarına yönelmeleri ile Ocak ayından bu yana ilk kez üst üste gösterdiği haftalık kazancı düşürüyor. Güvenli varlık talebinin artmasında Suudi Arabistan ve müttefiklerinin Yemen’deki hedefleri bombalamaları etkili olmuştu.

Spot altın, yüzde 0.4 kadar gerileyerek ons başına 1,200.10 dolar oldu ve Singapur saati ile 1,201.91 dolardan işlem gördü. Altın böylece bu haftalık yükselişi yüzde 1.6’ya indirdi. Kıymetli metal 26 Mart’ta 1,219.79 dolar ile 2 Mart’tan bu yana en yüksek seviyeyi gördü ve 2012’den bu yana en uzun süreli yükseliş dönemi gösterdi. Altın Şanghay’da 7 haftadan bu yana ilk haftalık artışı kaydetmeye ilerliyor.

Yatırımcılar, tarihsel olarak jeopolitik tansiyonların tırmandığı dönemlerde kıymetli metallere yönelirler. Altın, Suudilerin Yemen’deki harekatları ile birlikte Haziran ayından bu yana en büyük çeyrek dönemlik artışı ilerliyor. Suudi Arabistan’ın güney komşusu Yemen dünya enerji ticaretinin merkezine yakın bir lokasyonda yer alıyor. Petrol, arzın aksayabileceği endişesi ile 2011’den bu yana en büyük haftalık yükselişi kaydetmeye ilerliyor. Bloomberg Spot Dolar Endeksi Perşembe günü bir haftanın en büyük yükselişini kaydetti.

Australia & New Zealand Banking Group Ltd., “Altın fiyatları güvenli varlık talebinin artması ile ralli yaptı. Bunda Suudi Arabistan’ın Yemen’de hava saldırıları düzenlemesi ve jeopolitik tansiyonun artması etkili oldu” dedi.

Haziran vadeli altın kontratı yüzde 0.3 gerileyerek Comex’te ons başına 1,202.50 dolardan alıcı buldu ve bu hafta yüzde 1.4 yükseliş kaydetmeye hazırlanıyor.  Spot gümüş yüzde 0.4 düşüş ile ons başına 17.0539 dolar oldu ve ikinci haftalık yükselişi düşürüyor. Platin yüzde 0.2 değer kaybederek ons başına 1,151.25 dolara indi ve yükselişi ikinci haftaya taşıyor. Paladyum yüzde 0.3 gerileyerek ons başına 768.32 dolara geldi ve üçüncü haftalık kayba ilerliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)