BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD büyümesi ikinci çeyrekte hızlanacak----

ABD büyümesi ikinci çeyrekte hızlanacak

ABD büyümesi ikinci çeyrekte hızlanacak
02 Mart 2015 - 13:44 www.finansgundem.com

ABD'deki büyüme hızının bu yıl rayına oturması bekleniyor

AYÇA KARACA - ÖZEL HABER

İspanyol bankası BBVA tarafından hazırlanan raporda ABD’de büyümenin yılın ikinci çeyreğinde hızlanacağı ve %3’e yakın büyüme oranlarının görülmeye başlanacağı belirtiliyor.

BBVA Analisti Kim Fraser Chase tarafından hazırlanan raporda 2014’ün son çeyreğinde büyüme oranının %2,2’ye revize edilmesinde özel stoklardaki düşüşün etkili olduğu vurgulanıyor. Özel sabit yatırım büyümesinin  başlangıç tahmini olan %7,4’ten %5,1’e revize edildiği  belirtilirken ve bunun 2014’ün ilk çeyreğinden beri görülen en düşük oran olduğu hatırlatılıyor. Özel sektör yatırımlarının ilk ve ikinci tahminleri arasındaki farkın 25 milyar dolar olduğu ifade ediliyor. Kişisel harcamalarda ve kamu harcamalarında çok büyük bir değişiklik olmadığı ancak ihracat büyümesinde hafif  bir artış olduğu ifade ediliyor. Yıllık bazda büyüme oranının %2,4 olduğu belirtiliyor.

Analizde 2015 büyüme tahminine ilişkin olarak beklentilerin iyimser olduğu kaydediliyor. Bu yıla ilişkin büyüme oranının düşük petrol fiyatlarının tüketim harcamalarında yaratacağı yüksek artış beklentisi nedeniyle %2,5’ten %2,9’a  revize edildiği açıklanıyor. Ancak hava koşullarının ilk çeyrek büyüme verisinde tıpkı 2014’ün ilk çeyreğinde olduğu gibi  olumsuz etkide bulunabileceği öngörülüyor. Sert fırtınaların ve hava koşullarının Ocak sonu ve Şubat ayı boyunca  ekonomik aktiviteleri durdurduğu ve bunun GSMH üzerinde olumsuz etkide bulunabileceği belirtiliyor. Her ne kadar büyümede 2014’ün ilk çeyreğinde olduğu gibi daralma beklenmese de  ilk çeyrek büyümesinin %2’nin altında olacağı tahmin ediliyor. Ancak 2015’in ikinci çeyreğinde ve takip eden dönemlerde %3’e yakın büyüme görülmesi bekleniyor. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)