BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiZeybekçi ülkedeki tek problemi açıkladı!----

Zeybekçi ülkedeki tek problemi açıkladı!

Zeybekçi ülkedeki tek problemi açıkladı!
24 Mart 2015 - 15:12 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Zeybekci "Türkiye'nin artık cari açık diye bir sorunu kalmamıştır" dedi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ankara 1.Organize Sanayi Bölgesi ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Zeybekci, şunları kaydetti:

"Bir takım kirli eller 17-25 Aralık operasyonlarıyla, 6-7 Ekim olaylarıyla siyasi ve ekonomik istikrarsızlık yaratmak istediler ama başarılı olamadılar. Yetmedi kurdaki oynaklığı speküle ederek ülkeyi finansal istikrarsızlığa mahkum etmek istediler, başaramadılar. O günlerde dedim ki paniğe gerek yok, 'kuru rahat bırakın, bu kurla oynayanların oyunları muhakkak ellerinde patlar.' Nitekim öyle oldu. Dünyanın en güçlü para birimleri bile Euro/dolar paritesindeki oynaklık yüzünden zarar görürken bizim paramızın bundan etkilenmemesi olanaksızdı ancak buna rağmen beklentileri boşa çıktı, oyun tutmadı."

Türkiye'nin cari açık probleminin de ortadan kalktığını kaydeden Zeybekci, "Türkiye'nin artık cari açık diye bir sorunu kalmamıştır. Böyle sağlıklı bir ekonomik iklimden tefecilere, spekülatörlere ekmek çıkmaz. Türkiye dış borç anlamında da artıya geçmiş durumda. Bankacılık yapımız her şeye rağmen çok güçlü. Tek problemimiz faiz oranlarının hala çok yüksek oluşu. Yatırımcının finansman ihtiyacını düşük maliyetle temin edeceği kabul edilebilir oranlara ihtiyacımız var" diye konuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)