BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin“Yaşam Boyu Spor” kitabıyla dolandırıcılık iddiası----

“Yaşam Boyu Spor” kitabıyla dolandırıcılık iddiası

“Yaşam Boyu Spor” kitabıyla dolandırıcılık iddiası
18 Temmuz 2015 - 14:12 www.finansgundem.com

HİS tarafından dağıtılan ücretsiz kitabı parayla sattıkları iddiasıyla iki kadın sporcu dolandırıcılık suçlamasıyla davalık oldu.

Herkes için Spor Federasyonu (HİS) tarafından ücretsiz dağıtıldığı belirtilen “Yaşam Boyu Spor” isimli kitabı parayla sattıkları öne sürülen P.M.E. ve  HİS Kurul Üyesi Ö. K. K. hakkında dolandırıcılık iddasıyla dava açıldı. Ankara 30. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ve 2 Temmuz 2015’te duruşması yapılan davada 30’un üzerinde kişi, sanıklar tarafından suistimal edildikleri ve dolandırıldıkları iddiasıyla şikayetçi oldu.

Şikayetçiler her iki sanıkla da aralarında güven ilişkisi bulunduğunu, bu yüzden kitabı satın alırken incelemediklerini, ancak daha sonra kitabı incelediklerinde federasyonun ‘ücretsiz hediyesidir’ ibaresini gördüklerini söyledi.

Herkes için Spor Federasyonu temsilcisi olduğunu, stüdyo açmak ve antrenörlük belgesi almak isteyenlere izin verme yetkisine sahip olan kurulda bulunduğunu ifade eden Ö.K.A. ise kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti.

20’den fazla şikayetçinin duruşma salonunda ve bazı tanıkların da ifade vermek için hazır beklediği davada müşteki avukatı, suçlamanın niteliği açısından yargılamanın Ağır Ceza Mahkemesinin görevine girdiğini belirtti. Ayrıca sanıklar hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmasına karar verilmesini talep etti. Davanın nitelikli dolandırıcılık kapsamında Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesi hususu Mahkeme tarafından değerlendirmeye alındı. Dava Ağır Ceza Mahkemesinde görüldüğü takdirde sanıklar 5-7 yıl hapis istemiyle yargılanacaklar. Diğer yandan sanıklar Ö. K.A. ve P.M.E.’in dava için istedikleri yayın yasağı mahkeme tarafından reddedildi.

Ö.K.A duruşmada hazır bulunurken, bir dahaki duruşmaya da katılmadığı takdirde P. M. E. hakkında mahkeme tarafından zorla getirme kararı çıkarılacağı belirtildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)