BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakVatandaş AVM’lerde 75 milyar TL harcadı----

Vatandaş AVM’lerde 75 milyar TL harcadı

Vatandaş AVM’lerde 75 milyar TL harcadı
06 Mart 2015 - 11:46 www.finansgundem.com

Türk halkı 2014’te perakende alışverişte yaptığı 500 milyar liralık harcamanın 75 milyar lirasını alışveriş merkezlerinde harcadı

50 milyar dolarlık yatırım değerine sahip AVM sektörünün temsilcisi Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği’nin (AYD) gelenekselleşen AVM Yatırımları Konferansı, perakendecileri ve sektöre destek veren firmaları bir araya getirdi.

Konferans; AYD Başkanı, Multi Turkey Yönetim Kurulu Üyesi hulusi belgü ve EMAAR Bölge CEO’su Ozan Balaban’ın açılış konuşmaları ile başladı. Belgü, 1990’lı yıllarda 15 milyar dolar seviyelerinde olan ihracatımızın 150 milyar doların üzerine çıktığını, karşımızda artık kolay kolay krize girmeyen dinamik bir Türkiye’nin var olduğunu söyledi. Belgü, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“AVM sektörünü temsilen gururla söyleyebilirim ki sektörümüz 2014 yılında büyümeye devam etti. Yarattığımız değer rakamlara da yansıdı. Geçtiğimiz bir yılda alışveriş merkezleri olarak 9.8 milyon metrekarelik bir büyüklüğe ulaştık. 2014’te gerçekleştirdiğimiz 75 milyar liralık ciro ile AVM’ler devletimize 20 milyarlık vergi katkısı sağladı. Bu sene ciro hedefimiz 90 milyar lira.”

Rahat bir soluk

Hulusi Belgü’nün ardından sözü alan EMAAR Bölge CEO’su Ozan Balaban ise, “Ümit ediyoruz ki petrol fiyatlarındaki düşüşün Türkiye ekonomisine asıl katkısı 2015 yılında görülecek ve enflasyon sert düşüşler yaşayacak. Ayrıca Merkez Bankası’nın daha ciddi faiz indirimine gireceği umuduyla seçimler sonrası daha rahat bir soluk alacağımızı düşünüyorum” dedi. 

‘Standart AVM’lere artık ihtiyaç kalmadı’

Penti Yönetim Kurulu Başkanı ve BMD Başkanı Sami Kariyo, AVM yatırımcı ve işletmecilerini doğrudan ilgilendiren analizleri, “Perakende ve AVM Sektörü: Nerede Birlikte, Nerede Ayrı?” başlıklı oturumda paylaştı. Kariyo, konuşmasında üretici olmanın ve perakendeciliğin farklı olgular olduğuna değindi. VIA Properties, Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar ise, “AVM Sektöründe İnovasyon” başlığı altında AVM sektörünün ihtiyaçlarını mercek altına aldı. Bayraktar, “Via Properties olarak tema parklar yapıyoruz. Hızlı büyüme ve rekabetin yüksek olmasından dolayı farklılaşmak gerekiyor. Örneğin, Tuzla’da, denizin üstüne alışveriş merkezi yapmayı planlıyoruz. Türkiye’nin standart AVM’lere ihtiyacı yok, çünkü farklılık gerekiyor” dedi. 

‘Tamamen duyusal’

AVM Yatırımları Konferansı’nın özel konuklarından biri de pazarlama ve strateji çalışmalarına beş boyutlu bir yön kazandıran Koreli dahi tasarımcı Jinsop Lee oldu. Lee, ‘Tamamen duyusal’ başlıklı oturumunda; marka başarısına giden yolda beş duyuya birden hitap edip, duyular arasındaki ilişkiyi güçlü tutmanın yöntemlerini masaya yatırdı. Ayrıca; müşteri mutluluğundan satışları artırmaya kadar mükemmel marka deneyiminin yöntemlerini de sıradışı örneklerle katılımcılarla paylaştı. (Eylem Türk/Milliyet)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)