BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinUzmandan botoks için ciddi uyarı----

Uzmandan botoks için ciddi uyarı

Uzmandan botoks için ciddi uyarı
26 Kasım 2015 - 15:43 www.finansgundem.com

Estetik Cerrah Serdar Bora Bayraktaroğlu, "Bilinçsizce yapılan botoks hatalarından dönüş yok" uyarısında bulundu

Bilinçsizce yapılan Botoks uygulamalarının sakıncalı olduğunun altını çizen Estetik Cerrah Serdar Bora Bayraktaroğlu, yapılan hataların geri dönüşü olmadığını belirtiyor.  Dr. Bayraktaroğlu, Botoks kullananları uygulama sonrasında dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.
 
BOTOKS NEDİR?
Yaşam mimikleri, mimikler ise kırışıklıkları yaratır. Yani, kırışıklıklarımız hayatımız boyunca milyonlarca kez tekrarladığımız mimiklerimizin hediyesidir.
İşte Botoks, yüz ve boyun bölgesindeki bu kırışıklıkları gidermek için uygulanan en etkili yöntemdir. Son yıllarda artık kadın erkek herkesin kullandığı bu uygulamada Botulinum A ilacı direkt kasların içine enjekte edilir.
 
BOTOKS NERELERE UYGULANIR?
Alın, yüz, kaş arası, göz kenarı çizgileri, üst dudak ve boyun bölgelerinde kırışıkların giderilmesinde kullanılan 10-15 dakikalık bir işlem olan Botoks, 4-7 gün içerisinde çizgilerin yok olmasını sağlar. Ayrıca yeni kırışıklıkların oluşmasını da engeller. Ve ortaya canlı, birkaç yaş gençleşmiş bir cilt ortaya çıkar.
 
BOTOKS NE SIKLIKLA YAPILMALI? 
Mutlaka uzman hekimlerce uygulanması gereken bu yöntemde, uygulama ortalama 6 ayda bir önerilir. Her şeyin fazlası gibi bu uygulamanın da fazlası zararlıdır.
 
İşte Botoks öncesinde ve sonrasında kaçınmanız gerekenler:
Op. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu, Botoks uygulamasının sonrasında kişinin çok dikkatli olması gerektiğini belirterek: “Uygulama öncesinde kullanmanız gereken ilaç varsa mutlaka doktorunuza bunu söyleyin. Biz Estetik Cerrahlar, Botoks uygulamasından bir hafta öncesinde Aspirin, Ibuprofen, vitamin E, balık yağı, Omega-3s, Ginko Bilboa ve Ginseng gibi ilaç ya da takviyeleri bırakmanızı isteyebiliriz. Ayrıca botoks öncesinde alkol kullanmamanız gerekiyor.
Botoks sonrasında yapmamanız gerekenler ise;
*Yorucu fiziksel aktiviteler,
*Yüksek oranlarda alkol tüketimi,
*Kaş ya da yüz dövmesi,
*24 saat boyunca cilt bakımı,
*24 saat boyunca makyaj uygulaması,
*Kimyasal peeling,
*Yüz masajı
*Mikrodermabrazyon,
*Botoks sonrasında mutlaka bir süre kaçınmanız gerekenler.

Bu listeye uymanız önem taşıyor. Ayrıca yine kan inceltici ilaçları almaktan kaçınmak gerekiyor. Tüm bu bilgiler ışığında gerekli tedbirleri alarak daha iyi bir Botoks deneyimi ve sonuçları almanız mümkün.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)