BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTürkiye incir üretiminde 'Dünya lideri'----

Türkiye incir üretiminde 'Dünya lideri'

Türkiye incir üretiminde 'Dünya lideri'
02 Ağustos 2015 - 21:07 www.finansgundem.com

UYMSİB Yönetimi Kurulu Başkanı Güney: ''Türkiye'de ağustos, eylül ve ekim aylarını kapsayan süreçte 275 bin ton incir üretiyor."

Uludağ Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güney  incir üretiminde, Türkiye'nindünya sıralamasında lider olduğunu belirtti.

Güney, "Türkiye'de ağustos, eylül ve ekim aylarını kapsayan süreçte 275 bin ton incir üretiyor. Üretimde, dünya sıralamasında lideriz. İhracat ağırlıklı olarak Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yapılıyor. Geçtiğimiz 5 yıl içerisinde en fazla Bursa siyah inciri ihracatı yaptığımız ülke 5 bin tonun üzerinde bir miktarla Almanya oldu. Bunu sırasıyla 3 bin ton ile Rusya, 2 bin ton ile İngiltere, 1.9 bin ton ile Fransa ve 1.4 bin ton ile Hollanda takip etti" dedi.

UYMSİB Yönetim Kurulu Başkanı Güney, Bursa siyah incirinin, tüm incir çeşitleri arasında en nadide tür ve en önemli tarımsal markalardan biri haline geldiğini bildirdi. 

Birlikten yapılan yazılı açıklamada, her yıl Bursa Siyah İnciri (BSİ) ihracatını ele almak amacıyla UYMSİB öncülüğünde gerçekleştirilen değerlendirme panellerinin sonuncusu, Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Konferans Salonu'nda yapıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan UYMSİB Yönetimi Kurulu Başkanı Güney, Türkiye'nin genel meyve ihracatında dördüncü sıraya yerleştiğini vurguladı. 

BSİ'nin 2014 yılında 18 bin ton ile yaklaşık olarak 43 milyon dolarlık ihracata imza attığını işaret eden Güney, " Bursa siyah inciri, tümincir çeşitleri arasında en nadide tür ve en önemli tarımsal markalardan biri haline geldi. 2014 yılında toplam 18 bin ton ile 43 milyon dolar ihracat rakamına ulaşıldı" değerlendirmesinde bulundu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)