BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakSanayideki borcunu inşaatla ödüyor----

Sanayideki borcunu inşaatla ödüyor

Sanayideki borcunu inşaatla ödüyor
25 Haziran 2015 - 04:51 www.finansgundem.com

İTHİB Başkanı Gülle'nin geçen kasımda tamamladığı Çorlu'daki fabrikası 2 aydır kârsızlık nedeniyle çalışmıyor. Gülle'nin yeni işi inşaat ise büyüyor

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı İsmail Gülle’nin geçen kasım ayında yatırımını tamamladığı Çorlu’daki yeni iplik fabrikası 2 aydır ‘kârsızlık’ nedeniyle çalışmıyor. 45 yıllık tekstilci Gülle’nin  yeni işi inşaat ise hızla büyüyor.

Sadi Özdemir'in Hürriyet'teki haberine göre İsmail Gülle’nin kardeşi İsmet Gülle, “Fabrika için 20 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını ancak, büyük ihtimalle bu yılın kasım ayına kadar da çalıştıramayacaklarını söyledi. Gülle, “Bodrum’daki inşaatımıza da arsa dahil yaklaşık 22 milyon dolarlık yatırım yapıyoruz. Beklediğimiz ciro ise 34-36 milyon dolar. Proje 2 yılda tamamlanacak” dedi.

İNŞAATTAN SANAYİYE

Sanayideki kârsızlık ve sıkıntılar nedeniyle inşaata geçen yıl 30 villalık bir proje ile ‘küçük’ başladıklarını belirten İsmet Gülle şöyle konuştu: “Ardından Bodrum’da 130 konutluk bir proje geliştirdik. Arsayı satın aldık ve inşaatına başladık. Satışlar gayet iyi gidiyor. Sanayideki yatırımlarımız nedeniyle ödemelerimiz var. Şimdi inşaattan kazandıklarımızla sanayici olarak borçlarımızı ödeyeceğiz. Sanayide normal şartlarda kârlı bir yatırım 8-10 yılda ancak kendini amorti eder. 10-15 yıl daha çalışırsa o da sanayicinin kârı olabilir. Ancak inşaatta kârlar öyle değil.”

KÂR YÜKSEK RANT VAR

İsmet Gülle, inşaat işini de Gülle Tekstil’in ana şirketi ile yaptıklarını belirterek, “İnşaatta çok ciddi kârlar ve rant olduğunu görünce bu alana ‘girelim’ dedik. İlk projemizi Bodrum’da (Kargı) yapmıştık ikinci projemizi de yine Bodrum Gümbet’te yapıyoruz.  Bodrum’daki en iyi arsalardan birini aldık. 130 konutluk Gülle Residence’da fiyatlarımız 245-400 bin dolar arası değişiyor. Arsayı 2014 şubatında almıştık. Proje ömrü iki yıl. Dairelerin yüzde 30’unu sattık” dedi.

İÇİM KAN AĞLIYOR

İHKİB Başkanı İsmail Gülle ise şunları söyledi: “Biz sanayiciyiz ve sanaciyi olmakla da gurur duyuyoruz. İyi ki de sanayiciyiz, bu işten vazgeçmeyiz. Şu anda 900 kişilik istihdamımız var. Bunun zevki bambaşka. İçim kan ağlıyor ama artık sadece sanayici olmak doğru bir karar değilmiş bunu anladık. Çünkü fabrika duruyor inşaat yükseliyor” dedi.

Sanayiciden çok iyi inşaatçı olur

AVCILAR’daki mevcut fabrikanın da yüzde 50 kapasiteyle çalışabildiğini belirten İsmail Gülle, “İnşaata girişimizin nedeni ne yazık ki sanayide kâr marjlarının çok düşmüş olması. Bir gerçeği de vurgulamak istiyorum; sanayiciden çok iyi inşaatçı olabilir ama inşaatçıdan çok iyi ve kalıcı sanayici olması zor. Çünkü sanayici çok meşakkatli bir iş yapar ve çoğu zaman da çok düşük kârlarla çalışmayı başaran kişidir. Normal olan inşaatçının inşaat, sanayicinin sanayicilik yapmasıdır” diye konuştu.

Yeni projeler için görüşmeler sürüyor

GÜLLE Tekstil A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi İsmet Gülle, Esenyurt’da bir arsaları bulunduğunu belirterek “İnşaatta büyük ölçekli projelere girmeyeceğiz. 100-300 konutluk yeni projelerimiz olabilir. Görüşmelerimiz sürüyor. Biz öyle 500 ya da 1000 konutluk inşaat işlerine girmeyi düşünmüyoruz” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)