BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiS&P İspanya'nın notunu yukarı çekti----

S&P İspanya'nın notunu yukarı çekti

S&P İspanya'nın notunu yukarı çekti
02 Ekim 2015 - 20:02 www.finansgundem.com

S&P İspanya'nın kredi notunu ekonomiyi destekleyen reformları gerekçe götererek bir kademe artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P İspanya'nın kredi notunu bir kademe artırarak BBB'den  BBB+'ya yükseltti, görünüm ise durağan. Kuruluşş not artışına gerekçe olarak istihdamdaki iyikleşmeyi gösterdi. 

S&P açıklamasında not artışında "İspanya'nın son dört yıldaki güçlü, dengeli büyüme performansı"nın etkili olduğunu belirtti. Açıklamada, "İspanya ekonomisi 2010 yılından beri yapılan, ihracat ve hizmet sektöründe rekabeti artıran istihdam piyasası reformlarının yanı sıra gevşek finansal koşullardan  faydalandı" dendi.

Kuruluş, 2015 - 2017 yılları için ortalama %2.2 olarak öngördüğü büyüme tahminini %2.7'ye yükseltti. 

S&P siyasi risklere de dikkat çekerek "Bu yılki seçimlerin ardından bölünmüş bir politik ortam ülkenin orta vadeli büyüme hedeflerini tehlikeye sokabilir" yorumunda bulundu. 

S&P, İspanya'nın orta ve uzun vadeli ekonomik büyüme beklentilerinin hala yüksek olan dış borç ve yüksek işsizliğin etkisiyle Euro bölgesindeki benzer ülkelere göre daha sıkıntılı olabileceğine dikkat çekti ve "İspanya ekonomisi beklentilerin altında büyür ve Euro bölgesi'nin para politikası deflasyonist baskıları önlemekte yetersiz kalırsa not indirimi düşünülebilir" ifadesine yer verdi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)