BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaRöportajlarPSM para kazanıyor mu? ----

PSM para kazanıyor mu?

PSM para kazanıyor mu?
16 Aralık 2015 - 09:48 www.finansgundem.com

Zorlu Performans Sanatları Merkezi, her sezon 8-10 milyon dolar zarar ediyor

Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül, Zorlu Holding Gayrimenkul Grup Başkanı Mesut Pektaş ve PSM Genel Müdürü Murat Abbas, Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nin gelecek hedeflerini Habertürk'ten Esen Evran'a anlattı. PSM para kazanıyor mu? İşte Esen Evran'ın o yazısı;

Bu yıl üçüncü sezonunu yaşayan ve toplam seyirci sayısı 400 bini aşan Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nin (PSM) gelecek yıl hedeflerini konuşuyoruz. PSM’nin, toplantı salonu haline getirilmiş stüdyolarından birinde Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül, Zorlu Holding Gayrimenkul Grup Başkanı Mesut Pektaş ve PSM Genel Müdürü Murat Abbas, önümüzdeki dönem programlarını anlatıyor. Hatırlanacaktır, Zorlu Center 3.5 milyar dolarlık bir yatırımla tamamlanmıştı, PSM’nin yatırım tutarı 300 milyon dolar. İlk sezonda 200 bin, ikinci sezonda 400 bin seyirci sayısına ulaşan PSM, para kazanıyor mu?
 
‘PARA KAZANMA HIRSIMIZ YOK’


Hepimizin merak ettiği bu. Ömer Yüngül ve Mesut Pektaş, son derece samimiyetle cevap veriyorlar: Her sezon 8-10 milyon dolar zarar ediyoruz. Buraya yapılan yatırımın ticari olarak geri dönmesi söz konusu bile değil. Seyirci sayısı ne kadar artarsa artsın, başa baş noktasına gelemeyiz. Çünkü en basit bir şovun maliyeti bile 1 milyon dolardan başlıyor. Bilet fiyatlarını da artıramayız. Böyle şovları getirmeye devam ettiğimiz sürece zor. Dolayısıyla burası bizim para kazanmayı hedeflediğimiz bir yer değil. Ayrıca bizim gibi gruplar için böyle bir yerin verdiği haz parayla ölçülmez.

Şovların maliyetlerini duyunca Yüngül ve Pektaş’a hak vermemek mümkün değil.
Şöyle bir örnek vereyim, 7 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında sergilenen, ünlü Broadway müzikali The Phantom of the Opera (Operadaki Hayalet) PSM’ye 6 milyon 750 bin dolara mal olmuş. Önümüzdeki dönem çok iddialı başka şovlar var. Örneğin 2017 Ocak ayının ilk haftasında 6 hafta süreyle yine Broadway’den bir şov gelecek, Sefiller. Victor Hugo’nun klasik romanından uyarlanan ‘’Sefiller’’ (Les Miserables), 1987 yılından 2003’e kadar Broadway’de sahnelendi. Sefiller, Broadway Tiyatro’da ilk sahnelendiğinden bu yana 6 bin 680 kez izleyiciyle buluştu, 9 milyondan fazla kişi tarafından izlendi.
 
MÜZELERLE ANLAŞMA YAPILDI İSTANBUL’A SERGİLER GELİYOR

İlk sezonunda 200 bin olan seyirci sayısını ikinci sezonda 400 bine çıkaran PSM’de bu yıl hedef 1.032 etkinlikte 500 binin üzerinde kişiyi ağırlamak. Nihai hedef ise 6’ncı sezonda dünyanın en iyi 5 performans sanatları merkezinden biri olmak... PSM Genel Müdürü Murat Abbas, önümüzdeki dönemle ilgili yenilikleri şöyle anlattı: ”Sky Lounge’da önümüzdeki dönemde dünyaca ünlü sergiler düzenlenecek. Sergiler için British Museum, Tate Museum gibi kurumlarla anlaşma imzalandı. Artık sahne üzerinde 4 bin kişiye kadar konser ve parti verilebilecek. Arka fuaye yaşam alanı haline getirilecek. Radyo istasyonu, müzik ve kitap dükkânları, yeme-içme alanları olacak. 2 yıl içinde hayata geçirilecek olan PSM Akademi ile çalışanlara eğitim verilecek. Üniversitelerle işbirliği yapılıp geleceğin sanatçıları yetiştirilecek. Dünyada ilk 10’da hangi müzikaller varsa PSM’de oynayacak. 2017’de Sefiller ve Wicked, 2019’da Lion King gelecek.”
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)