BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiKomşuda kara bulutlar dağılıyor----

Komşuda kara bulutlar dağılıyor

Komşuda kara bulutlar dağılıyor
23 Mayıs 2015 - 09:36 www.finansgundem.com

İflasın eşiğine gelen Yunan ekonomisi için kara bulutlar dağılıyor.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Riga'daki Avrupa Birliği (AB) liderler zirvesinde yaptığı görüşmelerde destek sözü aldı. Çipras'ın Almanya ve Fransa liderleri ile yaptığı görüşmenin ardından açıklama yapan Yunanistan Hükümet Sözcüsü Gavril Sakellaridis, AB ve Uluslararası Para Fonu (IMF) ile anlaşmanın gelecek 10 günde tamamlanabileceğini belirtti. Sözcü, "Haziran ayında tüm ödemelerimizi yerine getirmeyi planlıyoruz" diye konuştu. 

YAPICI GÖRÜŞMELER 
Çipras'ın Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Devlet Başkanı Francois Hollande ile yaptığı görüşmenin ardından basına açıklama yapan bir Yunan yetkili ise "Anlaşmaya yakınız" dedi. Çipras-Merkel-Hollande görüşmesine ilişkin olarak açıklama yapan Alman hükümet sözcüsü de toplantının dostane ve yapıcı geçtiğini belirtti. Hollande, güveninin onarılması ve fonların planlanan şekilde serbest bırakılması için çözümler de bulunacağı taahhüdünü verdi. 

YAKIN TEMAS SÖZÜ 
Sözcü, "Merkel-HollandeÇipras görüşmesinde cari kurtarma programının başarı ile tamamlanmasına odaklanıldı. Yunanistan ile kreditörler arasında görüşmelerin devam etmesi ve üç liderin yakın temas halinde olmaya devam etmeleri kararlaştırıldı" dedi. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)