BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF'nin son büyüme tahminleri ne diyor?----

IMF'nin son büyüme tahminleri ne diyor?

IMF'nin son büyüme tahminleri ne diyor?
07 Ekim 2016 - 08:38 www.finansgundem.com

Akşam ekonomi yazarı Deniz Gökçe bugünkü köşesinde IMF'nin global ekonomi ile ilgili çıkardığı kitaba köşesinde yer verdi. Azalan global büyümeyi inceledi. İşte Gökçe'nin o yazısı;

IMF her yıl iki defa global ekonominin gidişatını inceleyen iki ekonomik araştırma kitabı çıkartır. Ekim 2016 tarihinde çıkan ikinci kitap geçtiğimiz günlerde IMF'nin sitesine indirildi. Aynı günlerde de Türkiye Orta Vadeli Programı'nı açıkladı.

Biz bugün önce IMF tarafından yayımlanan verilerin kritik olanlarını özet halinde size aktaracağız. Sonra da Orta Vadeli Program hakkında inceleme yapacağız. Bugünkü yazıda azalan global büyümeyi gündeme getireceğiz.

Global büyüme verileri tabii yüzlerce ülkeyi içeriyor. Biz ülkeleri gelişmiş ülkeler ve gelişen ülkeler olarak ikiye ayırıp, 14 ülkeyi ait bilgileri vereceğiz. Ülkeleri iki ayrı tabloya aldık.

Global reel büyüme 2015 yılında tüm ülkeler beraberce incelendiğinde yüzde 3.2 olmuştu. 2016'da ise yüzde 3.1 olması bekleniyor, 2017 yılında ise beklenti yüzde 3.2 olması.

İlk önce gelişmiş ülkelerin seçilmiş bazılarının büyüme tahminlerini aktaracağız. Tablo 1'de da görüldüğü gibi gelişmiş ülkelerin büyümesi global büyümeden çok aşağıda.

İkinci olarak Tablo 2'de Türkiye’yi de içeren gelişmekte ve kalkınmakta olan ülkelerin büyüme verilerine bakacağız.

Görüldüğü gibi Hindistan ve Çin, gelişen ülkelerin büyüme ortalamasını çok yükseğe çekiyor. Rusya, Brezilya ve de Venezuela da petrol fiyatı düşüşü kurbanı.

Polonya ve Türkiye ise kabul edilebilir büyüme oranlarına sahip. Polonya ve Türkiye zaten çoklukla benzer ekonomik gidişat yaşarlar. Yarın ülkemizin 'Orta Vadeli Program' konusundaki bazı verilerini gündeme getireceğiz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)