BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFed açıklamasının şifreleri----

Fed açıklamasının şifreleri

Fed açıklamasının şifreleri
28 Ocak 2015 - 13:50 www.finansgundem.com

Wall Street Journal bu geceki toplantıda hangi noktalara dikkat edilmesi gerektiğine dair bir analiz yayınladı.

AYÇA KARACA – FINANSGUNDEM.COM
 
Bu hafta 27-28 Ocak tarihlerinde düzenlenen Federal Açık Piyasa Komitesi Toplantısı’nın (FOMC) açıklaması bu akşam TSİ 21.00’da yapılacak. Wall Street Journal’da yer alan analizde toplantının açıklamasında hangi noktalara dikkat etmemiz gerektiğine yer veriliyor.
 
Analizde, bu toplantının Merkez Bankası yetkilileri faiz artırımına karar vermeden önce daha fazla ekonomik veriyi beklerken ekonominin değerlendirmesine ve politika işaretlerine ilişkin marjinal değişikliklerle sonuçlanacağı öngörülüyor. Bu değişikliğin ipuçlarının ise Merkez Bankası tarafından bu akşam yapılacak açıklamada verileceği belirtiliyor. Açıklamada dikkat edilmesi gereken unsurla ise şöyle sıralanıyor:
 
Hala “Sabırlı”: Fed büyük olasılıkla “sabırlı olmak- can be patient” ifadesini kısa dönemli faiz oranlarını sıfıra yakın seviyeden arttırmaya karar verene kadar tekrarlayacak. Bu da Mart ve Nisan’daki gelecek iki toplantıda artış olmayacağı anlamına geliyor. Yetkililer gelecek haftalarda büyük olasılıkla  Mart toplantısında bu ifadeyi değiştirmeyi ya da kaldırmayı ve Haziran’da Faiz artışının işaretini vermeyi tartışacaklar.
 
Güçlü İstihdam Artışı: Fed Aralık ayındaki açıklamasında “istihdam piyasası koşulları daha da gelişti” ifadesini kullanmıştı. Bu ifadenin bozulmadan korumasını beklenebilir. ABD geçen yıl son 15 yılın en iyi istihdam artışını yaşarken Aralık ayında işsizlik oranı %5,6 ile kriz öncesi seviyelerine döndü. Bu seviye Fed yetkililerinin uzun dönemde görmeyi arzu ettiği %5,2 ile %5,5 seviyelerinin hemen üstünde bulunuyor.
 
Enflasyon İniyor: ABD’de enflasyon son 31 aydır Fed’in hedefi olan %2 seviyesini yakalayamıyor ve bu durumun büyük ölçüde sorumlusu ise petrol fiyatlarında son dönemde yaşanan düşme olarak gösteriliyor. Fed Aralık ayı açıklamasında enflasyon gelişmelerini yakından takip edeceğini açıkladı ancak enerji fiyatlarındaki düşmenin geçişkenlik etkisinin de görülmesi bekleniyor. Fed piyasa kaynaklı enflasyon beklentileri düşerken tüketicilerin enflasyon beklentilerinin sabit kaldığına da işaret ediyordu. Bu durum tüketicilerin enflasyon beklentilerinin de düşmeye başlamasıyla artık geçerlilik arz etmiyor. Bu nedenle bu söylemde bazı değişiklikler beklenebilir. 
 
Fikir Ayrılıkları:Fed politikasına muhalif olmaya en yakın adaylar Fed’in agresif  genişlemeci para politikasından rahatsız olan  Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker  ve tam tersine Fed’in faiz artışı için 2016’ya kadar beklemesi gerektiğini savunan Chicago Fed Başkanı Charles Evans olarak görünüyor. Yeni oy kullanacak üyeler  ise Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart ve San Fransisico Fed Başkanı John Williams olacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)