BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinDeprem Nepal’i vurdu----

Deprem Nepal’i vurdu

Deprem Nepal’i vurdu
25 Nisan 2015 - 21:49 www.finansgundem.com

Nepal'de 7,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremde can kaybı büyük…

Orta Asya'da Çin ile Hindistan arasında yer alan Nepal'de 7,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Gelen bilgilere göre dpremde ölü sayısı 1130'a yükseldi.  Merkezi başkent Katmandu ile batısındaki Pokhara arasında kalan bölgedeki depremde yüzlerce kişi de yaralı.

DEPREMİN ARDINDAN ÇIĞ DÜŞTÜ

Türkiye saati ile 09.11 sıralarında yaşanan çok şiddetli sarsıntı ülkenin tamamında hissedilirken, komşu ülkeler Hindistan ve Bangladeş'i de etkiledi, Himalaya Dağları'nda çığa neden oldu. Dünyanın en yüksek zirvesi Everest'e tırmanmak isteyen dağcıların toplandığı ana kamp çığ altında kaldı, 8 kişi hayatını kaybetti. Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre hayatını kaybedenler dağcılar ve rehberler. Bölgedeki ölü sayısı da çoğalabilir.

Yerin sadece 2 kilometre derinliğinde oluşan deprem ülkede 81 yıldan bu yana yaşanan en büyük deprem. Şu an için kırsal kesimdeki yerleşimlerden gelen net bir bilgi yok, ölü sayısının artmaya devam edebileceği tahmin ediliyor.
Başkent sokaklarında çok sayıda enkaz var. Yıkılan yapılardan biri de, 19. yüzyıldan kalma Dharara Kulesi. Turistlerin kentin manzarasını görmek için çıktığı 62 metrelik kulenin enkazında 200'den fazla kişinin olduğu tahmin ediliyor.
Depremin neden olduğu panikle binalardan atlayan çok sayıda kişinin vücudunda kırıklar meydana geldi. Sosyal medyadan paylaşılan bazı fotoğraflarda Katmandu'daki bir caddede derin çatlaklar oluştuğu görülüyor.

Hindistan ve Bangladeş'te de yıkım
Büyük deprem Hindistan'da da can kaybına yol açtı. Hindistan'ın Utar Pradeş ve Bihar eyaletlerinde çöken binalarda 18 kişi öldü. Bangladeş'te de bir kişi hayatını kaybetti. Nepal'da 1934'te meydana gelen 8,3'lük depremde 8500'den fazla kişi hayatını kaybetmişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)