BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinBu hafta 9 film sinemalarda----

Bu hafta 9 film sinemalarda

Bu hafta 9 film sinemalarda
27 Şubat 2015 - 13:26 www.finansgundem.com

5 yerli, 4 yabancı olmak üzere 9 film vizyona giriyor

87. Oscar Ödül Töreni'ne damga vuran, 4 dalda tüm ödülleri toplayan Birdman bu hafta vizyona giriyor. Oscar'da en iyi erkek oyuncu ödülünü alan Eddie Redmayne filmi Her Şeyin Teorisi (The Theory of Everything) de vizyona giren yapımlar arasında. Her Şeyin Teorisi filminde Stephen Hawking'in yaşam öyküsü ele alınıyor. Vizyondaki filmlerde Türk filmlerine de doyacağımız bir hafta olacak. Ömer Faruk Sorak filmi olan ''8 Saniye'' dikkat çeken yapımlar arasında. Esra İnal, Fırat Çelik, Fahri Yardım, Mehmet Kurtuluş 8 Saniye filminin oyuncuları arasında. Nebahat Çehre'nin başrolünde olduğu ''Kanlı Ocak'', İlyas İlbey'in hem oyunculuğunu hem de yönetmenliğini yaptığı ''Manda Yuvası'', yönetmenliğini Kartal Çidamlı'nın yaptığı, Halit Akçatepe, Dost Elver, Melis Tüzüngüç, Fırat Çöloğlu, Bengi idil Uras'ın oyuncu kadrosunda olduğu ''Karaman'ın Koyunu'', yönetmenliğini Muharrem Gülmez'in yaptığı, oyuncuları arasında Erdem Yener, Ayhan Taş, Elif Nur Kerkük, İlker Aksum, Doğa Konakoğlu, Emin Olcay'ın olduğu ''Çarşı Pazar'' bu hafta vizyona giren Türk filmleri.

İşte bu hafta viyona giren 9 filmin özeti...

Kanlı Ocak

Bakü'de 1990 yılının Ocak ayı, Sovyet İmparatorluğu'na karşı başkaldıran hoşnutsuzluk dalgası devrim ruh hali yaratmaktadır. Özgürlük savaşçıları sokaklara dökülür, barikat kurarlar. Barikatın bir tarafında Afganistan'da savaş tecrübesi geçmiş Mehdi, sevgilisi Larisa, arkadaşları Hüseyin, Ali, Abbas, ve Zita ile birlikte Azerbaycan'ı özgür görmek isteyenlerin cephesinde, öbür tarafta ise kardeşi Necef. Ortada ise her iki evladını çok seven bir anne...

Aşk Başkadır

39 yıllık bir beraberlikten sonra, evlilik kanunundaki değişimden faydalanan Ben ve George evlenmeye karar verirler. Fakat balayından döndüklerinde onları kötü bir sürpriz beklemektedir. Ben, uzun süredir çalıştığı Katolik okulundan çıkartılmıştır ve artık Chelsea'de ki küçük apartman dairelerinde yaşamaya imkanları yoktur.

Manda Yuvası

‘Manda Yuvası’, alıştıkları hayatlarıyla, kapıya dayanan sanayileşme arasında sıkışıp kalan Kastamonu Çaykaşı’lı köylülerinin hikayesini anlatıyor.

Karaman'ın Koyunu

Disiplinsiz bir kışlanın askeri olan Bahtiyar çeşme başında gördüğü Mihriban´a tutulur ve izdivacına talip olur. Mihriban da ona gönlünü kaptırır, fakat kışla kumandanı Albay Rıza onu istemeye gelecek ve babası da verecektir. Bahtiyar, kumandanın üniformasını çalar, Mihriban´ı istemeye gider. Kendisini Karaman Paşa´nın sağ kolu Albay Bahtiyar olarak tanıtır. Bu sırada Albay Rıza gelir. O da Mihriban´ı ister. Mihriban´ın babası kızını hangisine vereceğini bilemez. Sahte albay Bahtiyar ile kışla kumandanı Albay Rıza birbirine meydan okur. İkisi de kışlayı teftişe gelecek olan Karaman Paşa´yla kızı istemeye geleceğini söyler. Bakalım Karaman Paşa kızı hangisi için isteyecektir? Karaman Paşa Osmanlı ordusunun en şanlı ve en sert paşasıdır. Zabitleri ve askerleri kurşuna dizdirmekle ünlüdür. Mihriban´ı isteyen Bahtiyar ve Rıza, tebdili kıyafet gezen Karaman Paşa´nın oyununa düşerler.

Çarşı Pazar

Kahraman, Anadolu´nun güzel bir kasabasında atalarından kalma hamamında tellaklık yaparak ailesini geçindiren saf ve iyi niyetli bir gençtir. Bir gün İstanbul´dan gelen zengin müteahhait Tuncay, bu hamamın da içinde bulunduğu çarşıyı yıkıp yerine alışveriş merkezi yapmak ister. Kahraman’ın düşmanı berber Cemil, Tuncay’a inanmış, çarşı esnafını da ikna etmiş ve çarşıyı hemen yıktırmak için Tuncay ile iş birliği yapmıştır bile. Kahraman ise hem doğup büyüdüğü çarşıyı yıktırmak istemez, hem de Tuncay’ın sahte vaatlerine inanmaz. Ancak sefa düşkünü babasından kalan borcu yüzünden kahraman köşeye sıkışır. Borcu ödemezse, hamam elinden gidecektir. Borcu kapatmak için her yola başvuracak olan Kahraman için macera başlar. Bu eğlenceli ve komik mücadeleye sonradan genç tarih öğretmeni Bahar da katılacak ve içinizi ısıtacak bu eğlenceli mücadele iyice kızışacaktır.

8 Saniye

Berlinli Türk kızı olan Esra, iki hayat yaşar. Beş kardeşin en küçüğüdür. Özel ilişkilerinde kendisini kapana kısılmış hissetmektedir. Dayatılan kurallarla çatışan Esra, bir şeylerin eksik ya da yanlış olduğu hissinden kurtulamamaktadır. Rüyalarında ise arzusu, çocukluğundan beri rüyalarına giren gizemli adamı bulmaktır. Ancak rüyalarında ne kadar bilinçlenir, ne kadar gerçeği kavrarsa, gündelik hayatına etkisi o kadar artar.

Birdman veya (Cahilliğin Umulmayan Erdemi)

Oyunun açılış gecesinde baş aktör provalar sırasında yaralanır ve yeri doldurulması gerekir. Baş aktrist Lesley’in önerisi ile hasılat garantili Mike Shiner baş aktörlüğe getirilir. Mike sahneye çıkmaya hazırlanırken kız arkadaşı ve oyuncu Laura, kızı ve onun kişisel asistanı Sam ve her şeyi düzenlemeye çalışan eski karısı Sylvia ile uğraşmak zorundadır.

Asteriks: Roma Sitesi

Jules Sezar, Galyalılardan sonsuza dek kurtulmayı aklına koymuştur. Kelt şehrinin hemen yanına kendisi bir alan kurarak, Roma kültürünü cahil gördüğü bu halka empoze etmek ve yeni bir Roman kolonisi kurmak için kolları sıvar. Asteriks ve Oburiks‘in köyünün hemen yanına kurduğu bu yeni yere “Tanrılar Sitesi” adını verir.

Her Şeyin Teorisi

1963 yılında İngiltere’de Cambridge Üniversitesinde öğrenci olan Stephen büyük adımlar atmaktadır ve evren için “basit, etkili bir açıklama” bulmaya kararlıdır. Cambridge’de güzel sanatlar öğrencisi Jane Wilde’a aşık olduğunda kendi dünyası ortaya çıkar. Ama 21 yaşındaki bu sağlıklı, aktif, genç adama dünyasını sarsan bir teşhis konur. Motor nöron hastalığı, uzuvlarını ve bütün yeteneklerini etkileyecektir.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)