BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinBir ilde sıcak hava tatili----

Bir ilde sıcak hava tatili

Bir ilde sıcak hava tatili
29 Temmuz 2015 - 12:12 www.finansgundem.com

Valilik, hamile ve engelli personelin 3 gün idari izinli sayılacağını açıkladı.

Kırıkkale’de hava sıcaklıgının 39 dereceye kadar artacak olması nedeniyle sağlık İl Müdürü Dr. Mustafa Uzun vatandaşlara uyarılarda bulundu, mecbur kalınmadıkça öğle saatlerinde dışarıya çıkmamasını, sıvı tüketiminin artırılmasını istedi. :Valilik,  kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin 3 gün idari izinli sayılacağını açıkladı.

Aşırı sıcaklarda vücut ısısına dikkat edilmesi gerektiğini, aksi durumlarda hayati organlarda hasar oluşabileceğini ifade eden Dr. Mustafa Uzun, "Aşırı sıcaklar çeşitli sağlık problemlerini de beraberinde getirmektedir. Sıcaklık ve nem artışına bağlı olarak vücut ısısı artmakta ve metabolizma bu yeni duruma uyum sağlamaya çalışmaktadır. Normalde terleme ile vücut ısısı dengede tutulmaya çalışılır. Ancak aşırı sıcaklarda sadece terleyerek vücut ısısı dengede tutulamaz" dedi. Dr. Uzun, sıcaklardan korunmak için 10.00-16.00 saatlerinde mecbur kalınmadıkça dışarı çıkılmaması gerektiğini ifade ederken, beslenme konusuna dikkat çekip, yağlı gıdalardan uzak durup, günde 2-2,5 litre su ile sıvı gıdalar alınmasını istedi.

Valilik’ten yapılan açıklamada ise şöyle denildi:
"İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun dün yaptığı toplantı gereğince meteoroljik veriler ışığında, ilimizde hava sıcaklıklarını mevsim normalllerinin üzerinde seyretmesi sebebiyle tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin  29-30-31 Temmuz 2015 tarihlerinde sağlık-idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)