BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBiden ya da Kerry gelecek----

Biden ya da Kerry gelecek

Biden ya da Kerry gelecek
04 Ağustos 2016 - 06:17 www.finansgundem.com

FETÖ darbe girişimi sonrası Türkiye'ye gelmesi beklenen üst düzey ABD'lin Başkan Yardımcısı Joe Biden veya Dışişleri Bakanı John Kerry olması bekleniyor

Türkiye, Fetullah Gülen’in iadesi için Washington yönetimi nezdindeki baskısını yoğunlaştırırken, ABD’den ağustosun ikinci yarısında iki ülke arasında gerilime neden olan iade konusunu görüşmek amacıyla üst düzey bir yetkilinin Ankara’ya gelmesi bekleniyor.

İki başkent arasında ziyareti gerçekleştirecek isim ve tarihi belirlemek için yoğun diplomatik temas yapılıyor. Diplomatik kaynaklar Türkiye’yi ziyaret edecek ismin ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden veya Dışişleri Bakanı John Kerry olabileceğini söylediler. Görüşmelerde ziyaretin ilk etapta 21 Ağustos veya sonrası gerçekleşmesi üzerinde durulduğu öğrenildi. Ankara’ya gelen, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’la görüşmesinin yanı sıra darbecilerin bombaladığı TBMM’yi ziyaret edip Başbakan Binali Yıldırım tarafından kabul edilen ABD Genelkurmay Başkanı General Joseph Dunford, temasları sırasında Gülen’e dair Türk yaklaşımını Washington yönetimine ileteceği sözü verdiğini söylemişti.

YILDIRIM: GELİP GÖRSÜNLER

Dunford’a ABD’nin Gülen’i iade etmesini beklediklerini, aksi takdirde iki ülke ilişkilerinde ciddi sıkıntı yaşanacağı mesajını veren Başbakan Yıldırım önceki gün CNN-Türk yayınında, “Bu tartışmaları ABD’nin sona erdirmesi için eline altın bir fırsat geçti. Darbenin görünen ismini Türkiye’ye teslim eder, o zaman bu tartışmalar ortadan kalkmış olur. Böylelikle iki stratejik ortak arasında sıkıntı kalmamış olur. Üst düzey bir ABD’li yetkili Türkiye’ye ziyaret yapacak. Gelip görsünler” demişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)