BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVolkan Bozkır AB'ye resti çekti----

Volkan Bozkır AB'ye resti çekti

Volkan Bozkır AB'ye resti çekti
23 Mayıs 2015 - 07:13 www.finansgundem.com

“Bizim için vizenin kaldırılması ne kadar önemliyse Geri Kabul Anlaşması da AB için önemli. Vize kaldırılmazsa Geri Kabul Anlaşması’nı fesh edeceğiz"

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) üyeleriyle Conrad Otel’de biraraya geldi. AB’ye vize resti çeken Bakan Bozkır şunları söyledi:

“Bizim için vizelerin kaldırılması ne kadar önemliyse, Geri Kabul Anlaşması da AB için önemli. Ben diyorum ki; vizeyi kaldırmazsanız, Geri Kabul Anlaşması’nı feshedeceğiz. Hakikaten feshedeceğiz, şakası yok. Vizeler niye kalkmıyor? Diyorlar ki; ‘Kapıları açarsak ilk gün 10 milyon, sonra 5 milyon, daha sonra 25 milyon Türk Avrupa’ya gelir. Avrupa’da piyasaları istila eder.’ Böyle bir korku var. Gidip ne yapacağız orada, iş yok güç yok. İkinci bir nedeni de bu vize harçları büyükelçilikler için büyük gelir. Ama inşallah vize kalkacak. Vizeler de kalkarsa geriye kalıyor müzakere süreci. Yavaş gidiyor gibi görünüyor ama yavaş gitmiyor.”

‘Hristiyan birliği lüks’

Bozkır, Kıbrıs sorununun bu sene çözüleceğini ve bunun sonucunda bloke edilmiş 14 faslın bir anda açılır hale geleceğini idddia etti. AB’nin uzun zamandır kafasını kuma gömdüğü için terörizm ve radikalizmle yaklaşan tehlikeyle yüzyüze kaldığını ifade eden Bozkır, “AB, ‘Ben Hristiyan kulübüyüm’ diye kuruldu aslında. AB’nin Hristiyan birliği olma lüksü yok artık. Çünkü Avrupa’da 7-8 milyon Müslüman yaşıyor. Radikalizm, İslamofobi ve ırkçılıkla mücadele, kendine kapanarak değil, kendini aşarak, genişleterek, yeni renkler ve dinler katarak olabilir” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)