BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÜç İngiliz gazeteci tutuklandı----

Üç İngiliz gazeteci tutuklandı

Üç İngiliz gazeteci tutuklandı
31 Ağustos 2015 - 20:25 www.finansgundem.com

Diyarbakır'da gözaltına alınan İngiliz gazeteciler tutuklandı

Çatışma bölgelerinden yaptığı haber ve videolarla tüm dünyada bilinen ABD merkezli yayın kuruluşu Vice News'in 3 çalışanı Diyarbakır'da tutuklandı. IŞİD adına eylem yapmaktan gözaltına alınan ve mahkemeye sevk edilen İngiliz gazeteciler Muhammed İsmail Resul, Jake Hanrahan ve Philip John Pendlebury akşam saatlerinde tutuklandı.

Bölgede yaşanan gelişmeleri haberleştirmek üzere Diyarbakır'a giden Vice News muhabiri Jake Hanrahan, kameraman Philip Pendlebury ile tercümanları 27 Ağustos’ta akşam saatlerinde polis tarafından gözaltına alındı.

Tutuklanan gazeteciler, hükümetten akreditasyon için gerekli izinleri almadan görüntü çekmekle ve Irak Şam İslam Devleti Örgütü IŞİD'i desteklemekle suçlanıyor.

Diyarbakır'da gözaltına alınan İngiliz gazeteciler Mohammed İsmael Rasool, Jake Hanrahan ve Philip John Pendlebury, polisteki soruşturmalarının ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Savcılıkta da işlemleri tamamlanan gazeteciler tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmişti.

ABD merkezli medya kuruluşu Vice News ekibi, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından perşembe günü gözaltına alınmıştı.

Vice News internet sitesinde yer alan haberde, Diyarbakır'a bölgedeki gelişmeleri aktarmak üzere gelen iki İngiliz muhabir Jake Hanrahan ve Philip Pendlebury'nin ekipten bir şoför ve yardımcı ile birlikte gözaltına alındığı aktarılmıştı.

VICE NEWS HAKKINDA
ABD merkezli Vice News dünyada sıcak gelişmelerin yaşandığı bölgelere muhabir göndererek önemli röportaj ve haberlere imza atan bir uluslararası bir haber organizasyonudur. 2013 yılının Aralık ayında kurulan Vice News önemli gelişmelerle ilgili belgesel ve özel haberler yaparak, bu haberleri kendi internet sitesinden ve Youtube aracılığıyla servis etmektedir. Ana merkezi New York'ta bulunan şirketin dünyanın bir çok kilit noktasında da bürosu bulunmaktadır.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)