BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya krizi turizmi ne kadar etkiler?----

Rusya krizi turizmi ne kadar etkiler?

Rusya krizi turizmi ne kadar etkiler?
01 Aralık 2015 - 13:07 www.finansgundem.com

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Rus uçağının düşürülmesi sonrası Türkiye ile Rusya arasında yaşanan krizin turizme etkilerini değerlendirdi

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Rusya ile Türkiye arasında yükselen tansiyona ilişkin gelişmeleri değerlendirdi.

Rusya ve İran'ın fiili olarak Suriye'nin içerisinde olmasının bölgede başka krizleri de çıkardığını belirten Ünal, uçak krizinin turizm sezonunun sonunda olmasını avantaj olarak nitelendirdi.

Ünal, "Uçağının düşürülmesinden sonra Rusya'nın aldığı bazı kararlar var. Olay sonrası hemen sektör temsilcileriyle temasa geçtik. Bizim için avantaj olan şu oldu; bunun turizm açısından sezon sonunda gerçekleşmiş olması ve diğer taraftan süreç içerisinde Türkiye'nin Suriye sınırlarının aynı zamanda NATO sınırlarında olması ve angajman kuralları gereği haklı olduğu bir konuyla karşı karşıya bulunmamız. Bu bizim dünyaya anlatabileceğimiz bir şey" diye konuştu.

HER KRİZ AYNI ZAMANDA FIRSATTIR

Konunun sadece turizmle ilgili olmadığını ifade eden Ünal, olay sonrası Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek başkanlığında toplanan ekonomik koordinasyon kurulunda alınabilecek tedbirlerin konuşulduğunu kaydetti.

Ünal, "Her kriz aynı zamanda fırsattır. Türkiye'ye Rusya Federasyonu'ndan 4.5 milyon turist geliyor. Bunun yüzde 75'i Antalya'yı tercih ediyor. Bizim için önemli olan Antalya'ydı. Sektör temsilcileriyle bir araya geleceğiz. Almayı düşündüğümüz tedbirler var, sektörün krizden etkilenmemesi için. Krize anında müdahale edildi bu nedenle sektör temsilcilerinin rahat olmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"YAKIT DESTEĞİ DEVAM EDECEK"

Rus turist sayısındaki azalmanın sadece uçak krizine bağlı olmadığını dile getiren Kültür ve Turizm Bakanı, "Sayıdaki düşüş, son 1.5 yıldan beri Rusya'nın yaşadığı iç ekonomik daralmayla da ilgili. Bu uçağın düşürülmesiyle ilgili değil. Zaten sezonda değiliz" dedi.

RUSYA'YA VERİLEN DESTEK AVRUPA'YA

Ünal, konuyla ilgili alınan önlemleri sıralarken, 100 ve üzerinde yolcu taşıyan yolcu uçaklarına verilen 6 bin dolarlık yakıt desteğinin uzatılacağını ve desteğin batı ve kuzey Avrupa ülkelerini içine alacak şekilde genişletebileceğini açıkladı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)