BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRuslar Türk uçağını yeniden taciz etti!----

Ruslar Türk uçağını yeniden taciz etti!

Ruslar Türk uçağını yeniden taciz etti!
06 Ekim 2015 - 15:40 www.finansgundem.com

Genelkurmay Başkanlığı MIG-29 savaş uçağının, Türk F-16'larını taciz ettiğini açıkladı.

Türkiye ve Rusya arasında 'hava sahasını ihlal' krizi sürürden Genelkurmay'dan flaş bir açıklama daha geldi... 5 Ekim'de bir MIG-29 savaş uçağı, F-16'ları 4 dakika 30 saniye boyunca taciz etti. Suriye'de konuşlu SA füze sistemleri ise toplam 4 dakika 15 saniye boyunca tacizde bulundu.
 
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:
 
"Sekiz adet F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edilmiştir. Bu görev esnasında, uçaklarımıza; Milliyeti tespit edilemeyen MIG-29 uçağı tarafından radar kilidini muhafaza ederek toplam 4 dakika 30 saniye süre ile,
Suriye’de konuşlu SA füze sistemleri tarafından toplam 4 dakika 15 saniye süre ile tacizde bulunulmuştur."
 
Yaşanan olay sonrası uçağın Suriye veya Rusya'ya ait olduğu düşünülüyor.
 
3 EKİM'DEN BU YANA SICAK GELİŞMELER YAŞANIYOR
 
İKİ SINIR İHLALİ YAŞANDI
 
-Dışişleri Bakanlığı, 3 Ekim günü Rus savaş uçağının Türk Hava Sahasını ihlal ettiğini açıklamıştı. Açıklamada, "Rusya Federasyonu’na ait bir savaş uçağı 3 Ekim saat 12.08’de Yayladağı/Hatay bölgesinin güneyinde hava sahamızı ihlal etmiştir. Bölgede devriye uçuşu yapan iki F-16 uçağımız tarafından önlemede bulunulması üzerine Rus uçağı Türk hava sahasını Suriye’ye geçerek terk etmiştir" denilmişti.
 
-4 Ekim pazar günü Rus savaş uçaklarının ikinci bir ihlali daha tespit edilmişti. Yaşanan bu gelişme nedeniyle Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, pazartesi günü  ikinci kez Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.
 
F-16'LAR 3 EKİM'DE TACİZ EDİLMİŞTİ
 
-Genelkurmay Başkanlığı 4 Ekim günü, milliyeti belirlenemeyen MİG 29 savaş uçağının Türk F-16'larını taciz ettiğini duyurmuştu. Açıklama şöyleydi: 10 adet F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edilmiştir. Bu görev esnasında, iki adet F-16 uçağımız, milliyeti tespit edilemeyen MIG-29 uçağı tarafından toplam 5 dakika 40 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle taciz edilmiştir. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)